Cadouri educative pentru copii mari si adolescenti

/ / Modificat: 2023-12-06
Cadouri educative pentru copii mari si adolescenti

Pentru ca perioada sarbatorilor de iarna este aproape, toti parintii sunt in cautarea cadourilor perfecte pentru copiii lor, iar aceasta poate fi de multe ori o misiune dificila. Ideal ar fi ca atunci cand alegi un cadou pentru un copil mare sau adolescent sa ai in vedere si componenta educativa a acestuia, pentru a-l forma si pregati pentru un viitor mai bun. Daca esti in criza de idei, lista pe care am pregatit-o iti va fi de ajutor.

Cursuri

Copiii incep sa dezvolte pasiuni de la varste fragede, insa dupa 10 ani, preocuparile lor devin foarte clare pentru parinti. Prin urmare, un curs util, care sa-i cultive pasiunea, va fi cadoul ideal pentru un astfel de copil. Poate ca are o inclinatie speciala pentru limbi straine ori pentru robotica, iar ceea ce invata la scoala sau descopera pe cont propriu este insuficient pentru a-i alimenta curiozitatea. Asa ca poti sa-i faci o surpriza foarte placuta si pe langa darurile traditionale de Craciun sa-i oferi si un abonament pentru cursuri.

Carti

Cartile sunt cadouri excelente pentru orice persoana, indiferent de varsta. Fiecare parinte stie care sunt lecturile care il atrag pe copilul lui, insa daca aceasta informatie nu este foarte clara, este suficient sa mergi intr-o librarie si sa vezi care sunt titlurile si autorii recomandati pentru varsta pe care o are. Citind, copilul va dobandi informatii noi, isi va dezvolta vocabularul si abilitatile de comunicare, indiferent de tipul de lectura.

Jocuri educative

Exista o gama foarte bogata de jocuri care au si o parte educativa importanta. Jocurile de societate precum Catan, Dixit, Activity, Monopoly pot fi distractive, dar, in acelasi timp, le dezvolta gandirea, imaginatia si creativitatea. insa jocurile de societate au teme extrem de variate - istorie, aventura, geografie, stiinta, mistere - si vor veni cu informatii noi pentru copii. Pe New York Times vei descoperi o lista cu cele mai populare jocuri de societate in 2023.

Un gadget

Un smartphone performant sau un smartwatch poate fi un cadou excelent pentru un copil mare sau adolescent. Multi parinti amana cat mai mult astfel de achizitii, insa la aceasta varsta, gadgeturile de acest tip devin o necesitate, avand in vedere ca tehnologia este prezenta peste tot si ne ghideaza cam orice aspect al vietii.

O excursie

O excursie intr-un loc istoric sau reper geografic este un cadou care, cu siguranta, va fi o surpriza placuta pentru oricine, cu atat mai mult pentru un copil. ii va da ocazia sa descopere locuri noi, sa acumuleze informatii despre culturi diferite, obiceiuri, natura si geografie.

Foto: Unsplash

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri Copii

Articole recomandate

Citeste si despre