Cadouri pentru copii de 3-5 ani. Cum faci cele mai inspirate alegeri

/ / Modificat: 2023-12-05
Cadouri pentru copii de 3-5 ani. Cum faci cele mai inspirate alegeri

In luna decembrie toata lumea alearga incolo si incoace dupa cadouri, in special pentru copii. Desi pare simplu sa gasesti un joc sau o jucarie pentru cei mai mici membri ai familiei sau pentru copiii prietenilor ori ai rudelor, lucrurile nu stau deloc asa.

Cand alegi cadouri pentru copii de Craciun trebuie sa tii cont de o multime de lucruri, cum ar fi varsta, calitatea materialelor din care sunt facute jucariile, sa nu fie considerate nepotrivite de catre parintii micutilor carora le sunt destinate. Incercam sa iti venim in ajutor cu cateva idei de daruri pentru copii de diferite varste si incepem cu cadouri pentru prescolari.

Cele mai inspirate cadouri pentru copii de 3 ani

Cand alegi un cadou pentru un copil in varsta de 3 ani, gandeste-te ca trebuie sa il ajute sa socializeze, sa fie activ si sa il amuze, dar, totodata, sa il ajute sa se dezvolte prin joc. Un prescolar este plin de imaginatie si de energie, deci daca tii cont de aceste lucruri mergi la sigur.

"La varsta de 3 ani, copiii isi imbunatatesc abilitatile de comunicare, invata tot mai multe cuvinte, denumiri, pot intelege instructiuni simple. Copiii de aceasta varsta au o energie debordanta si o multime de abilitati noi. Jocurile si jucariile care ii ajuta sa invete ceva nou sunt grozave", explica psihologul Reena B. Patel.

CITESTE SI: Regula celor 4 cadouri de Craciun. De ce e bine sa o respecti

Alegeti pentru micutii de 3 ani jocuri care ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile de a rezolva probleme simple sau jocuri care le stimuleaza creativitatea si imagintia. Truse de doctor, costume de eroi, bucatarii de jucarie, truse de unelte de jucarie si orice le permite sa joace jocuri de rol reprezinta idei grozave. Jocurile de construit ii ajuta si ele sa-si dezvolte gandirea critica.

Idei de cadouri pentru copii de 4 ani

La aceasta varsta, copiii fac un salt cognitiv foarte mare. Au mai multa imaginatie, sunt mai creativi, isi dezvolta memoria si epatia, comunica mult mai bine si deja stiu sau invata sa se joace cu cineva. Totodata, incep sa isi manifeste in mod clar rpreferintele, asa ca atunci cand le cumperi cadouri tine cont de ceea ce stii ca le place.

Jocurile de rol sunt tot mai dese, incepe sa le placa sa modeleze cu plastilina, sa coloreze, sa asambleze, sa descopere. De aceea costumul eroului sau eroinei preferate este un cadou care va impresiona si va bucura peste masura un copil de 4 ani.

Un set cu nisip kinetic sau cu plastilina ii va permite sa modeleze tot ce isi imagineaza, creioane colorate clasice sau cerate si o carte, doua de colorat ii vor face chipul sa se lumineze si ii vor ocupa si timpul.

La 4 ani copiii vor fi deja fascinati de un joc puzzle cu grad de dificultate adaptat varstei lor. Nu neglija nici carti cu eroii lui favoriti sau un DVD cu filmul preferat.

CITESTE SI: Sa daruim timp copiilor nostri: cel mai frumos cadou de Craciun esti tu!

Cadouri potrivite pentru copii de 5 ani

Un copil de 5 ani are de obicei o personalitate deja conturata, gusturi si preocupari destul de clar definite. Are idei, ii place sa se implice cam in orice activitate, uneori poate chiar prea mult. La aceasta varsta jocurile si jucariile trebuie sa fie educative, sa il ajute sa isi dezvolte abilitati noi sau sa si le consolideze pe cele pe care deja le are.

Un copil de 5 ani are nevoie de cadouri care sa fie distractive, sa il provoace permanent sa invete sau sa devina mai bun. Jucariile trebuie sa fie rezistente si sa nu-l plictiseasca pe cel mic.

Cauti jucarii pentru copii de 5 ani? Tine cont de faptul ca ele trebuie sa ajute la dezvoltarea functiilor motorii fine, sa ii ajute sa socializeze, sa poata fi impartite, sa ii stimuleze si emotional. Nu neglija nici faptul ca un copil de 5 ani tinde sa devina tot mai independent, dar inca nu stie sa isi regleze singur, in totalitate, emotiile. Cadouri potrivite pentru copii de 5 ani pot fi pensule si culori pentru pictat, hartie colorata si lipici pentru decupaje si origami, un set de olarit.

La varsta de 5 ani copiii ar trebui sa stie deja cate ceva despre respectArea regulilor, dar mereu este loc de mai bine. Jocurile in care trebuie sa urmeze un set de reguli simple, cum ar fi sa isi astepte randul, pot fi de mare ajutor pentru dezvoltrea lor.

  • Sursa: parents.com
  • FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri copii Cadouri craciun copii Idei cadouri craciun

Articole recomandate

Citeste si despre