Cearta intre parinti pe grupurile de WhatsApp pentru cadourile profesorilor de Craciun: sumele stranse ajung si la 4000 de lei

/ / Modificat: 2023-11-19
Cearta intre parinti pe grupurile de WhatsApp pentru cadourile profesorilor de Craciun: sumele stranse ajung si la 4000 de lei

Se apropie sarbatorile de iarna, iar pe grupurile de WhatsApp ale parintilor au inceput deja discutiile despre sumele de bani ce ar trebuie stranse pentru cadourile profesorilor. Multi dintre acestia s-au revoltat pentru ca unii parinti cer sume uriase pentru aceste cadouri si spun ca nu isi permit sa puna sume atat de mari. 

La unele clase se ajunge si la un fond de 4000 de lei pentru daruri. Unii parinti pun chiar bani in plic pentru ca dascalii sa isi cumpere ce vor. Ministerul Educatiei spune ca in Regulamentul de Organizare si Functionare nu exista o prevedere care sa impiedice astfel de practici, ci doar ca dascalii nu au voie sa participe la strangerile de bani. 

Mai mult, parintii care nu vor sa puna bani sunt aspru criticati de ceilalti parinti 

"Un parinte a venit cu ideea sa strangem o suma de bani, 200 de lei de copil. Pentru doamna, in functie de cati bani se strang, flori, vouchere si bijuterii. Eu nu dau bani si nu o sa dau bani. Mentalitatea e - e frumos sa dam cadouri. Fara sa tinem cont ca poate profii o sa favorizeze poate copiii care dau cadouri", este de parere un parinte. 

Bani in plic, ca la nunta, pentru cadourile profesorilor de Craciun 

La alte scoli, banii stransi se pun in plic, exact ca la nunta, alaturi de o lista cu parintii care au cotizat, pentru ca profesorul sa stie exact ce persoane au dorit sa le ofere un cadou de sarbatori. 

"Initial erau 50, apoi un milion. Cam banii astia. In plic se pun si banii si cine a dat, in principiu. Sa se vada cine nu a dat. Erau parinti care nu aveau si dadeau, spuneau sa nu sufere copilul. -Sunt indivizi in grupurile astea care aproape impun. Eu nu dau, ma fac de rusine? Si mergem ca oile la gramada", spune un alt parinte, potrivit digi24.ro.  

Cum s-a ajuns la aceste situatii 

Unii parinti spun ca de vina pentru aceste situatii sunt profesorii, care accepta astfel de daruri. 

"Ar trebui sa le refuze. Cat timp proful accepta, parintele o sa stranga in cont bani. Ar trebui sa le refuze din start. Zici nu, multumesc, nu fac asta pentru cadou, asta e jobul meu. Profesorii cu care am stat de vorba nu incurajeaza parintii sa le ia cadouri. Bogdan Carstea - profesor: In general ma feresc sa primesc cadouri, incerc sa evit. Le multumesc dar zic lasati, altadata. Au falsa impresie ca daca ii fac un cadou profesorului, acesta se va ocupa ceva mai mult de copilul sau", este de parere un alt parinte. 

  • Surse: digi24.ro
  • Foto: captura video digi24.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte Cadouri

Articole recomandate

Citeste si despre