Cum alegem bluzele si camasile in sarcina

/ / Modificat: 2012-11-14
Cum alegem bluzele si camasile in sarcina

Bluzele si camasile sunt piesele vestimentare care te ajuta sa dai un suflu nou tinutelor banale din garderoba de gravida. Sarcina este o perioada din viata ta care iti permite sa te joci cu noi stiluri vestimentare si sa testezi modele pe care poate nu le-ai fi purtat niciodata. Insa atunci cand esti insarcinata, trebuie sa respecti cateva reguli in alegerea hainelor, dincolo de stil, culoare sau model! Confortul si siguranta trec pe primul loc!

Alegerea bluzelor in sarcina

In sarcina, ai ocazia sa porti bluze, tricouri si maiouri nebunesti, haioase, colorate, copilaroase si tot ce poate nu ai purta in mod obisnuit. Este perioada in care poti opta pentru tricouri imprimate cu tot soiul de mesaje haioase, care scot la iveala latura amuzanta din tine. Sau, dimpotriva, poti alege modele foarte elegante si seducatoare, pentru a-ti pune in valoare noul bust, care ia progresiv proportii, pe masura ce inaintezi in sarcina.

Principalele criterii de selectare a bluzelor in sarcina sunt confortul si siguranta.

Opteaza pentru bluze din materiale naturale, preferabil bumbac. Este un material sanatos, care are grija de pielea si confortul tau si este si foarte accesibil ca pret.

Pe masura ce inaintezi in sarcina, iar burtica creste, iti va fi destul de dificil sa o ascunzi, iar kilogramele in plus nu vor ezita sa iasa la iveala. Nu trebuie sa iti ascunzi burtica. Ea poate deveni un "accesoriu" extrem de simpatic in tinuta ta. Iar daca tii cu tot dinadinsul sa mai ascunzi din ea, atunci poti pune accentul pe decolteu si pe accesorii in partea superioara a corpului, pentru a distrage atentia de la zona abdominala.

Alege bluze largute, cat mai comode, care nu pun presiune pe burtica. Cele foarte stramte, cu elastic pe burtica, te-ar putea incomoda foarte tare si ti-ar putea distruge buna dispozitie. Cele mai potrivite bluze sunt cele vaporoase, largi, care pica de sub sani.

Nu iti cumpara foarte multe modele, deoarece, pe masura ce inaintezi in sarcina, va trebui sa schimbi mereu masura, in functie de cresterea burticii.

Pentru a economisi banuti, opteaza pentru bluze, maiouri si tricouri pe care sa le poti purta si dupa ce nasti. De exemplu, modelele babydoll, care pica largi de sub sani, pot fi purtate si in absenta burticii.

Alegerea camasilor in sarcina

Daca esti o graviduta mai sofisticata si adepta a stilului business in moda, careia ii plac camasile foarte mult, atunci nu ezita sa le porti si in timpul sarcinii.

Camasile nu sunt piese vestimentare sobre, care pot fi purtate doar la birou sau la serviciu. Acestea pot fi asortate perfect cu fuste, pantaloni, dar mai ales, colanti, si pot fi afisate in foarte multe ocazii: plimbari de zi cu zi, vizite, cumparaturi etc.

Secretul in alegerea camasilor in sarcina consta in materialul din care sunt create. Unele modele sunt facute din materiale dure, sintetice, care pot afecta sanatatea pielii si confortul gravidei. Alege modele din materiale flexibile, care permit pielii sa respire.

Camasile sunt piese vestimentare care se preteaza la mai multe moduri de purtare. Poti adopta un stil masculin, cu nasturii inchisi pana sus si maneca lunga. Insa pot fi foarte interesante si desfacute la cativa nasturi, astfel incat decolteul sa fie cat mai subtil, dar interesant, si cu manecile suflecate, pentru un stil mai casual.

In prima parte a sarcinii, cand burtica nu este foarte mare, poti baga camasa in pantaloni sau fusta. Vei capata un aspect foarte sic si elegant, fara prea mult efort.

Important este sa alegi stilul care se potriveste cel mai bine personalitatii tale si sa ii dai viata prin alegerea modelelor preferate de camasi, purtate in cat mai multe moduri.

Atat in ceea ce priveste bluzele, cat si camasile, incearca sa te joci cu culorile si sa alegi modele cat mai variate. Nu te bloca doar in culori neutre, doar pentru ca iei cateva kilograme in plus, si acestea se ascund cel mai bine cu nuante de negru, alb, bej etc. Sarcina este o perioada frumoasa si vesela din viata ta. Arata acest lucru si prin imbracamintea pe care o porti!

Tu pe ce criterii ti-ai ales camasile si bluzele in sarcina? In ce tip de bluze te-ai simtit cel mai confortabil? Spune-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moda gravide

Articole recomandate

Citeste si despre