Burtici la moda: articole esentiale pentru al treilea trimestru de sarcina

/ / Modificat: 2017-11-10
Burtici la moda: articole esentiale pentru al treilea trimestru de sarcina

Ultimul trimestru de sarcina inseamna si mai multe emotii pentru viitoarea mamica, pentru ca timpul pana la nasterea bebelusului este din ce in ce mai scurt. Tot in ultimele trei luni de sarcina, schimbarile la nivelul siluetei tale sunt din ce in ce mai vizibile. Cu greu reusesti sa iti mai gasesti o bluza care sa fie cat de cat in tendinte, dar care sa nu para ca plesneste efectiv pe burta.

Burtica ta creste si mai mult, in conditiile in care in momentul in care intri in al treilea trimestru, fatul deja depaseste greutatea de 1000 de grame si va continua sa ia in greutate. Dar nu numai burtica se va mari considerabil, ci si sanii. Toate aceste schimbari fizice aduc, automat, modificari majore cand vine vorba de stilul vestimentar.

Cum te imbraci in al treilea trimestru de sarcina

In ultimul trimestru de sarcina, te misti din ce in ce mai greu si ai nevoie de haine care sa te faca sa te simti in primul rand confortabil. Totodata, parca ti-ai dori sa fii admirata in continuare pentru stilul tau vestimentar unic. Ei bine, din fericire exista cateva piese vestimentare care te salveaza din orice incurcatura si iti vor face ultimul trimestru de sarcina mai usor de suportat din punct de vedere stilistic. 

Iata cateva piese vestimentare care nu trebuie sa lipseasca din garderoba femeii insarcinate:

Cardigane

Un obiect vestimentar ideal pentru femeile aflate in ultimele luni de sarcina este cardiganul. Este ideal pentru zilele racoroase de toamna, dar si pentru iarna geroasa, caci iti poti pune o geaca pe deasupra.

Poarta cardiganul peste un tricou, jeansi si o pereche de pantofi sport atunci cand vrei sa mergi la o plimbare prin parc sau in mall. Daca vrei sa obtii o tinuta usor sofisticata, imbraca un cardigan peste o rochie cloche, asorteaza o pereche de botine joase si alege un pardesiu simplu.  

Blugi skinny si colanti

Blugii skinny cu burtiera elastica de sustinere sunt printre cele mai cautate piese vestimentare pentru gravide. Ii gasesti in mai toate magazinele de imbracaminte, la preturi avantajoase si ai garantia ca sunt foarte comozi si usor de purtat: cu pulovere, bluze mulate si chiar si cu camasi lungi. 

Daca nu te impaci cu blugii, poti oricand sa alegi o pereche de leggings sau colanti, pantaloni foarte comozi datorita materialului elastic din care sunt confectionati. Aceste modele de pantaloni iti permit sa te misti lejer si nu iti ingreuneaza miscarile.

Tricouri cu imprimeuri

Perioada de sarcina este una foarte frumoasa, de care trebuie sa te bucuri din plin. Asa ca nu te sfii sa porti tricouri colorate, cu imprimeuri florale, care iti dau un aer vesel. Aceste tricouri pot fi imbracate cu blugi, dar si cu leggings sau colanti.

Pentru zilele mai racoroase poti pune peste tricou si un sacou, este o combinatie vestimentara intotdeauna la moda.

Rochite lejere

Indiferent de sezon, rochitele raman o piesa vestimentara esentiala pentru gravide, mai ales in ultimele luni de sarcina.

Opteaza pentru rochitele care au o croiala lejera, care sa te faca sa te simti confortabil. In sezonul cald poti purta rochii din matase sau bumbac, in timp ce in sezonul rece poti purta rochii tricotate. Daca nu ai luat foarte mult in greutate, iarna poti purta chiar si rochii tricotate mulate, cu dresuri negre si ghete confortabile. Totodata, foarte feminine sunt si rochiile tricotate cu un croi in A sau in cloche, care iti ofera libertate de miscare, fara sa iti compormita stilul.

Rochiile pot fi purtate atat cu pantofi cu talpa joasa, cat si cu cizme, in cazul in care ultimele luni ale sarcinii te prind in sezonul rece, cand vremea nu este una tocmai prietenoasa.

Nu uita de bijuterii! Rochitele iti permit sa porti si accesorii elegante, precum o pereche de margele din perle sau cercei eleganti.

Salopete

Articole vestimentare pe care le poti imbraca in ultimele luni de sarcina sunt si salopetele, pentru ca iti permit sa te misti in voie. Sunt ideale si in perioadele reci ale anului, pentru ca le poti imbraca oricand cu un cardigan sau cu o vesta pe deasupra. De asemenea, salopetele se potrivesc foarte bine si cu gecile groase de iarna.

Salopetele iti dau si un aer chic si pot fi purtate cu ghete, bocanci, dar si cu pantofi sport sau cu sandale si tenisi, in functie de anotimp.

Sutiene de sustinere

Cum sanii gravidelor se maresc si se ingreuneaza si mai mult decat la inceputul sarcinii, in ultimul trimestru sunt indicate sutienele de sustinere special concepute pentru femeile insarcinate. Alege-le pe cele care sunt confectionate din bumbac si care au bretele ajustabile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moda gravide Haine gravide

Articole recomandate

Citeste si despre