9 haine de gravida pe care le vei putea purta si dupa nastere

/ / Modificat: 2013-08-23
9 haine de gravida pe care le vei putea purta si dupa nastere

Daca ai exagerat cu garderoba de sarcina si ti-ai cumparat mai multe haine decat ai avut nevoie, iar acum, dupa nastere, nu stii ce sa faci cu ele, nu te grabi sa le pui la naftalina ori sa le donezi. Multe dintre hainele purtate in sarcina pot fi strecurate si in tinutele postnastere. Iata cateva dintre piesele vestimentare din sarcina pe care le poti purta cu succes si dupa ce devii mamica!  

Rochie baby doll

Daca cea de-a doua parte a sarcinii te-a prins in sezonul de vara, probabil ca garderoba ta de gravida insumeaza un numar generos de rochii largi si vaporoase, iar cele mai multe dintre ele sunt model baby doll, marcate sub san, largute, pana la genunchi sau scurte. Nu uita ca rochiile baby doll se poarta indiferent daca esti sau nu gravida, asadar, reintrodu-le cu succes in garderoba ta de mamica, ori de cate ori ai ocazia.  

Rochie petrecuta

  Rochiile petrecute sunt perfecte atat in sarcina, cat si dupa aceea. Deoarece sunt croite astfel incat sa ajustezi cat de mult le strangi, cu ajutorul cordonului care se leaga la spate, le poti adapta cu usurinta noilor tale dimensiuni, fara sa le faci nici macar o modificare la croitor.

Rochie lunga, maxi

Rochiile lungi si vaporoase sunt confortabile atunci cand burtica este foarte mare si afara este cald. Pot fi purtate si dupa nastere, daca sunt marcate in talie cu o centura sau curea la moda.

Colanti

Colantii care ti-au fost cei mai comozi "pantaloni" de-a lungul celor 9 luni pot ramane in garderoba ta si dupa nastere, intrucat sunt supraelastici si se adapteaza oricarei dimensiuni.

Bluze si tricouri

Indiferent ca sunt tricouri, maiouri, bluze tip ie sau alte modele de topuri, chiar daca le-ai luat cu 1-2 numere mai mari, pot fi purtate fara probleme dupa nasterea copilului. Se poarta topurile largi si lungi, peste pantaloni mulati sau colanti, asadar, nu trebuie sa te ingrijorezi ca sunt cu cateva numere mai mari.

In plus, daca ai optat pentru topuri din microfibre in sarcina, care se mulau pe burtica, acestea pot fi purtate si dupa aceea, intrucat se adapteaza formei corpului.

Camasi

Daca ai preferat lejeritatea si confortul unor camasi mari, largi si lungi, asortate cu colanti, atunci poti continua sa le porti si dupa ce dispare burta, intrucat astfel de modele vaporoase raman la moda, cu sau fara burtica pe care sa o acopere.

Fuste

In sarcina, fustele trebuie sa fie supraelastice si cat mai comode, si trebuie prinse sub burtica, niciodata deasupra, pentru a nu pune presiune pe abdomen. Talia joasa le face numai bune de purtat dupa sarcina, cand scapi de burtica. Le poti pune in evidenta farmecul cu topuri pe masura.

Cardigan sau pardesiu

Toate piesele vestimentare de imbracat cu nasturi sau fermoar pot fi integrate in tinutele postnastere. Cardiganul si pardesiul sunt doar doua dintre hainele pe care le poti purta in continuare, dupa ce devii mamica, chiar daca sunt mai largute.

Pulovere largi

Puloverele largi, purtate cu diferite modele de colanti sau dresuri groase, sunt printre cele mai la moda modele, indiferent ca esti sau nu gravida. Nu ezita sa continui sa le porti si dupa terminarea sarcinii, chiar daca le marchezi in talie cu centuri si cordoane ori nu.

Ce alte haine din sarcina mai pot fi "salvate" de la naftalina si pot fi purtate si in perioada de dupa nastere? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine sarcina Moda gravide

Articole recomandate

Citeste si despre