Sfaturi vestimentare pentru fiecare trimestru de sarcina

/ / Modificat: 2012-05-15
Sfaturi vestimentare pentru fiecare trimestru de sarcina

Fiecare trimestru de sarcina modifica, treptat, silueta sau forma corpului. Este important ca garderoba ta sa urmeze si ea "tendintele" noilor dimensiuni si sa fie adaptata in functie de evolutia sarcinii, pe trimestre. Confortul este criteriul principal pe care trebuie sa il ai in vedere cand te imbraci in sarcina, insa nici stilul nu trebuie neglijat! Iata cateva sfaturi sau trucuri vestimentare de care sa tii cont in fiecare trimestru de sarcina!

Foto: fashionsdesigns2012.com

Sfaturi de moda pentru primul trimestru de sarcina

Primul trimestru este unul usor de "rezolvat" in sarcina, din punct de vedere vestimentar. Nu apar modificari majore de greutate si nici silueta ta nu ia aproape deloc proportii.

In aceasta perioada, poti imbraca o mare parte din garderoba normala, de dinainte de sarcina, insa avand grija la cateva aspecte esentiale.

Pune deoparte toate hainele care au tendinta sa te stranga in talie, sau la nivelul abdomenului, si adopta tinute lejere, care iti lasa burtica libera. Adopta bluzite largute sau supraelastice ori rochite, iar pe deasupra trench-uri sau cardigane lejere.

Evita pantalonii cu banda stransa, care se fixeaza pe talie, si adopta acele perechi care sunt pe elastic.

Important este sa te simti confortabil, chiar daca inca nu a inceput sa creasca burtica, si sa nu pui niciodata presiune pe abdomen cu bluze, pantaloni ori fuste foarte mulate.

Trucuri vestimentare pentru al doilea trimestru de sarcina

Burtica ta incepe sa ia proportii incepand cu intrarea in al doilea trimestru de sarcina si este timpul sa incepi sa faci, treptat, cumparaturi, pentru a-ti adapta garderoba pentru ceea ce va urma.

Insa nu face risipa! Nu este cazul sa investesti foarte mult in haine. Doua bluzite largute, model baby-doll, care vin largi de sub san, si o rochita lejera sunt suficiente. Mai poti adapta si fustite pe care le ai deja in garderoba si care sunt pe elastic si sunt comode.

Renunta la rochitele mulate, cu fermoare sau alte inchizatori care te pot strange la burtica si adopta acele tipuri de inchizatori care se ajusteaza in functie de dimensiunile care se modifica continuu.

Este timpul sa investesti si in sutiene de buna calitate, deoarece dimensiunile sanilor sunt primele care incep sa se modifice. Chiar si asa, nu iti lua foarte multe modele, deoarece, volumul sanilor se modifica continuu, iar in al treilea trimestru de sarcina vei fi nevoita sa le schimbi. In plus, nu stii daca le vei mai putea purta dupa nastere, cand sanii revin, treptat, la forma initiala.

Sfaturi vestimentare pentru al treilea trimestru de sarcina

In ultima parte a sarcinii, corpul sufera cele mai multe transformari fizice, iar burta creste cel mai mult. De acum, trebuie sa ai in vedere hainute extrem de confortabile.

Te simti si asa ca un balon si abia daca poti merge, deci nu vrei ca hainele sa te incomodeze si sa iti creasca nivelul de stres.

Mai mult decat oricand, ai nevoie de haine lejere, confortul fiind criteriul de baza in imbracaminte si incaltaminte.

Piesa vestimentara-cheie a acestui trimestru ramane rochia, in care te poti simti cel mai confortabil, daca alegi modelul potrivit. Opteaza pentru rochite de tip baby-doll sau petrecute, care sa-ti permita libertate in miscari si sa nu te incurce sau incomodeze.

Nici salopetele largute nu sunt de neglijat, daca ai grija sa nu existe elastice sau curele in zona taliei, care sa puna presiune pe burtica.

Rochitele lejere raman cea mai buna optiune. Nici macar nu este nevoie sa iti iei foarte multe, deoarece le poti purta in mai multe feluri, accesorizandu-le mereu diferit. Schimba gentile si incaltamintea, adauga accesorii, o esarfa sau un cardigan diferit de fiecare data si poti purta aceeasi rochie la mai multe ocazii.

Este timpul sa schimbi si sutienele si sa te concentrezi doar pe incaltaminte comoda, fara toc. Balerinii sau mocasinii sunt cele mai bune alegeri pentru sezonul caldut, iar vara, sandalutele simple, usoare, cu bareta pentru fixare, raman o optiune sigura.

Nu uita! Alege intotdeauna hainute confortabile si nu exagera in cumpararea hainutelor "de gravida", deoarece nu vrei sa ramai apoi cu ele. Fii creativa, ia-ti cateva piese vestimentare si transforma-le in mai multe tinute, cu ajutol accesoriilor!

Tu pe ce criterii mergi cand iti alegi hainele in sarcina? Care sunt trucurile tale vestimentare? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moda sarcina Moda gravide

Articole recomandate

Citeste si despre