Iubeste-ti sotia asa cum vrei sa fie iubita fiica ta

/ / Modificat: 2020-02-19
Iubeste-ti sotia asa cum vrei sa fie iubita fiica ta

Orice tata care are o fiica stie ca legatura dintre ei este una foarte puternica. De fapt, tipul de legatura pe care un tata o are cu fiica lui determina trecerea fetei la varsta adulta.

Fetele care cresc cu un tata grijuliu vor avea mai multa incredere in ele, iar fetele care cresc cu parinti autoritari sau lipsiti de iubire vor fi nesigure si, probabil, predispuse la relatii toxice in viata lor de adult.

Straduieste-te sa-ti cresti fiica fericita

Este necesar ca tatii sa se straduiasca sa-si educe fiicele, astfel incat acestea sa creasca puternice din punct de vedere emotional. Sa nu se lase umilite si sa inteleaga ca sunt proprietarele propriei vieti. Fiicele au o legatura speciala cu tatii lor si nu se poste rupe nimic, atat timp cat au grija de ele. Ca tata, poti crea cea mai spectaculoasa femeie de pe planeta. Iata cum poti face asta?

Fii cel mai bun exemplu de cum ar trebui tratate femeile

In functie de felul in care iti tratezi sotia sau partenera, in cazul in care nu esti casatorit, va fi un exemplu perfect pentru fiica ta, ca sa vada cum ar trebui sa fie lucrurile. In felul acesta va afla la ce ar trebui sa se astepte de la un barbat, cand va creste. Un barbat trebuie sa arate respect fata de femei si sa astepte acelasi respect pentru el. Trebuie sa fii constiet ca trebuie sa-ti iubesti partenera si sa-i arati afectiune la fel cum iti doresti ca fiica ta sa fie iubita in viitor.

Nu-ti fie teama sa-ti exprimi sentimentele si arata-i fiicei tale ca nu ar trebui sa se multumeasca cu mai putin decat merita. Pentru ca este cel mai important lucru din viata ta si trebuie sa o respecti pentru cat de minunata este.

Da-i toata dragostea in fiecare zi

Fiecare femeie isi poarta tatal in inima, astfel incat parintele nu ar trebui sa se teama sa-si arate dragostea pentru fiica lui. Arata-i micutei ce inseamna pentru tine, dar nu doar prin cuvinte, ci si prin fapte. O fiica are nevoie de toata dragostea ta pentru ca respectul ei de sine sa fie puternic si isi da seama, odata ce a crescut, ca este demna de a fi iubita si respectata doar pentru cine este. Si cine nu o va respecta, nu va avea loc in viata ei.

Dragostea unui tata ii va oferi intotdeauna fiicei forta de care are nevoie pentru a depasi obstacolele care ii apar in cale. De aceea, un tata ar trebui sa se gandeasca foarte mult la rolul important pe care il are in viata fetitei sale.  Un rol de lider acum si pentru totdeauna.

Spune-i ca este minunata atat pe exterior, cat si pe interior 

Este posibil ca fiica ta, in timpul diferitelor etape de crestere, sa se indoiasca de ea insasi. In adolescenta se va lasa influentata de prieteni, de retelele de socializare si de canoanele de frumusete ale societatii. Si se va compara cu alti oameni, ceea ce va duce la scaderea stimei de sine. Dar vei fi tu acolo ca sa-i amintesti ca este frumoasa atat pe exterior, cat si pe interior, pentru ca frumusetea nu inseamna doar un  chip si un trup frumos.

Fii intotdeauna alaturi de ea

Fiica ta ar trebui sa stie ca vei fi mereu alaturi de ea, orice s-ar intampla si ori de cate ori are nevoie de tine. Indiferent de varsta, va avea mereu nevoie de iubirea ta neconditionata si sa stie ca vei fi cel mai puternic stalp care o poate sustine ori de cate ori are nevoie.

Vei invata din greselile ei si nu o poti proteja de ele, nu poti si nu ar trebui sa o protejezi de viata. Dar o poti ghida ca indrumator si consilier. Adu-i aminte ca dragostea ta pentru ea va exista intotdeauna in adancul sufletului tau. Asculta intotdeauna ceea ce are de spus cu empatie, chiar si ceea ce nu ii spui prin cuvinte.

Gandeste-te ca amintirile pe care le construiesti alaturi de ea vor fi cel mai bun cadou pe care i-l poti oferi. Cand va deveni adult, lasa-o sa-si ia zborul pe drumul ei, dar sa stie ca vei fi mereu alaturi de ea cand va avea nevoie de tine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sotie Tata Fiica

Articole recomandate

Citeste si despre