Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita veronicas's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.02.2005
  Postari in forum
  10
  Nu cred ca a adopta un copil e ceva grav. Ca trebuie sa te simti vinovat fata de el si sa ai remuscari ca nu-i spui sau sa te gandesti incontinuu cand sa ii spui, in ce moment. Nu e vorba ca ascunzi sau il minti daca nu-i spui. Eu sunt de parere ca adevarati parinti sunt cei care il cresc nu cei care l-au conceput. Asa ca ideea ca trebuie sa stie cine sunt adevaratii parinti este nula....fiindca deja stie ...sunt cei care sunt acum langa el si il iubesc foarte mult.

 2. #2
  Floricica Veterana Vizitator's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.11.2004
  Postari in forum
  15.891
  Este bine sa-i spui imediat ce el poate intelege ce s-a intamplat. Sa vorbesti deschis cu el despre asta, pe masura ce inainteaza in varsta. Din pacate, multi parinti, prezinta situatia in defavoarea mamei naturale, si implicit in favoarea lor, si acest lucru are o puternica influenta asupra copilului.

 3. #3
  Floricica Nou Venita alina05's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.06.2005
  Postari in forum
  38
  Chiar nu cred ca este foarte importanta varsta, el va intelege ca cei care l-au crescut i-au oferit tot ce aveau mai bun si mai frumos.

 4. #4
  Floricica Nou Venita karmin's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.07.2005
  Postari in forum
  142
  Explica-i copilului tau, daca a ajuns la varsta la care poate intelege, ca parintele este cel care il creste si nu cel care il concepe. Nu ar trebui sa fie tema tabu faptul ca un copil este natural sau adoptat

 5. #5
  Floricica Nou Venita lexus's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.01.2006
  Postari in forum
  6
  Tocmai de aceea este bine sa i se spuna copilului de mic pentru ca atunci va avea informatia si o va constientiza pe deplin cand va creste. Parintii mei au facut greseala asta si am aflat cand eram deja adult si un timp nu am mai avut nici un reper. Imi iubesc parintii dar mi-a fost foarte greu atunci.
  Cat priveste intrebarea: mama de ce nu m-a vrut?, este mai usor pt tine ca parinte sa ii dai un raspuns cand e mica. Copiii inteleg mai mult decat credem noi si cu cat varsta e mai mica lucrurile astea sunt acceptate mai usor.

 6. #6
  Floricica Nou Venita iullia's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.01.2006
  Postari in forum
  3
  Nu cred ca are f mare importanta varsta la care afla un copil ca este adoptat, mult mai important este modul in care afla acest lucru.
  Asta ar trebui sa ne preocupe in primul rand: cum ii spunem, in ce context?

 7. #7
  Floricica Nou Venita antonia's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.09.2005
  Postari in forum
  7
  si eu cred ca trebuie sa stie dintodeauan.. nu stiu cum voi face- deocamdata nici nu il am pe cel mic, dar il astept:) - dar sper ca iubirea oastra sa fie suficient de mare ca sa nu sufere....asa sper, acum Domnul va fi mai bien cum va trebui sa fac asta

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari