Ultimele discutii din forum
 1. #1
  dusile@yahoo.com
  Guest
  Ca parinte sunt ingrijorata de ceea ce se intampla in scolile din romania delicventa intre copii si de ce nu se implica pshihologi profesori parinti si organizatii nonguvernamentale sau cei de la protectia copilului ca au serviciul de delicventa juvenila ? Noi ca parinti vrem sa ne implicam sunteti capabili sa faceti fata? vreti sa schimbati ceva? Cine ne ajuta cu sfaturi competente?

 2. #2
  Floricica Veterana Vizitator's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.11.2004
  Postari in forum
  15.891
  Este adevarat ca delicventa in randul copiilor este din ce in ce mai des intalnita si gravitatea cazurilor creste odata cu frecventa lor...In conditiile astea, insa, prima intrebare care imi vine in minte nu este de ce nu se implica organizatii, psihologi, profesori, parinti, etc pentru combaterea ei, ci... ce o cauzeaza? In mod evident trebuie combatuta, dar.... nu cumva e mai simplu sa previi decat sa "vindeci"? Ce ii face pe copii irascibili si violenti? Numai violenta intalnita pe ecranele televizorului sau calculatorului? Nu vad o solutie in a le interzice accesul la televizor sau internet, dar...ce putem face - totusi - pentru a evita violenta si delicventa in scoli?
  Eu cred ca cel mai important rol il au parintii. Nu cumva copii devin violenti tocmai pentru a atrage atentia asupra unor nevoi care nu li se "recunosc", mai intai de toate? Eu zic ca e un subiect la care merita sa ne gandim cu totii... daca o parte din vina ne apartine?

 3. #3
  Floricica Nou Venita beti-ana cioaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.07.2006
  Postari in forum
  99
  Eu cred ca delicventa juvenila are drept prima cauza lipsa cenzurii care ar trebui sa existe in fiecare familie.Copilul imita.Si imita mult mai usor ce este rau pentru ca vede ca multi "escroci" sau "batausi" au reusit sa treaca prin viata si sa se lafaie acum in masini luxoase sau vile.Cred ca nu este normal,chiar daca este vacanta, copilul sa se joace afara la ora 23 si chiar mai tarziu."gasca" poate sa aiba un efect nedorit asupra copilului care vrea "sa fie ca ei", un fel de" uniforma" comportamentala.Vorbesc tare (tipa) cand se bucura, dar si cand sunt enervati,nu mai folosesc pronumele personal de politete (afirmand ca ei copiaza modul de a fi occidental).
  Cum intervin parintii ? Cer ajutor consilierilor ? Sa nu uitam ca si noi am fost copii.Si noi a trebuit sa alegem grupul de prieteni.Dar am fost sfatuiti de parinti, de diriginti.Pe timpuri scoala si familia aveau un real impact asupra dezvoltarii personalitatii copilului.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari