Ultimele discutii din forum
 1. #1
  iubytzik22
  Guest

  Divortul si implicatiile lui asupra familiei dar si asupra copiilor

  Divortul este o etapa foarte dureroasa atat pentru familie cat si pentru copii, deoarece implica o separare de ceea ce inseamna o familie complementara de una monoparentala.
  Adesea parintii nu constientizeaza ca divortul nu presupune doar separarea in sine ci si separarea copilului de parinte.
  "Un studiu realizat, pe termen lung, arata ca lucrurile stau altfel. Nefericirea parintilor are un efect negativ asupra copiilor, dar acelasi impact il are si un divort. Examinand, cu mai multa atentie, impactul negativ asupra copiilor, studiile au descoperit ca divortul ar produce un bine doar in cazul conflictelor foarte puternice, dar numai daca ele se opresc si divortul duce la constientizarea problemelor celor doi parteneri. Daca se produce divortul si cei doi continua sa-si faca rau unul altuia atunci copiii sufera si mai rau. In cazul conflictelor mai minore, cum este cazul multor cupluri, divortul a facut mai mult rau copiilor. Concluzia studiului a fost ca atunci cand apar conflicte minore, pentru copii este mai bine daca parintii raman impreuna si incearca sa-si rezolve problema.

  Reperscursiunile divortului asupra copiilor sunt nu numai sociale fiindca acestia sunt mai putini valorizati si trebuie sa se lupte mai mult pentru acceptarea sociala. Nefacand parte dintr-o familie legal contituita vor purta acest stigmat cu ei toata viata lor si vor fi deseori respinsi. Daca copiii se nasc sanatosi intr-o familie bolnava de ura vor suporta consecinta sociala si aceasta este stigmatizarea, iar cu timpul din cauza frustrari ca sunt respinsi, copiii nascuti sanatosi ajung sa se imbolnaveasca atat psihic (din frustrare devin agresivi), dar intr-un final se imbolnavesc si fizic. Acesti copii nu vor avea acces la orice familie fiindca alte familii nu ii vor primi cu bratele deschise pe copiii ,,unei curve” si a ,,unui nenorocit”. Se vor gandi de doua ori inainte ca un copil provenit dintr-o asemenea familie sa le calce pragul fiindca ,,ce naste din pisica soarecii mananca” si ceilalti nu vor ca nefericirea si blestemul familiei dezbinate sa se abata si asupra lor si ii evuta pe toti membri familiei care nu a stiut sa gestioneze problemele avute.

  Inainte de a va parasi partenera/ul e bine de stiut ca cel mai tare va vor ura proprii dumneavoastra copiii, ei sunt judecatorii vostri. Daca cu sotia, sotul v-ati purtat urat si totusi acela va suportat, dar cu urmatorul partener va purtati frumos, nu e vina celui care suporta un comportament urat ci e vina celui ce e neducat, de nivel suburban si nu stie sa se poarte cu un partener de casnicie decat ca un grobian."(Divortul si implicatiile lui | AITC)
  In Opinia mea consider ca atunci cand nu exista cale de intoarcere mai bine sa se desparta decat sa sufere atat ei cat si copii, fiindca frustrarile lor adesea se rasfrang asupra copiilor, lucru inevitabil.
  Voi ce parere aveti?

 2. #2
  Floricica Cu Vechime onita's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.01.2007
  Postari in forum
  5.926
  Nu as sta niciodata cu sotul doar de dragul copiilor. PAna la urma si linistea si sanatatea mea psihica conteza.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari