Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Debutanta ema_mami_printese's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.09.2006
  Postari in forum
  810

  Amenintator Atentie la ofertele de "imbogatire" peste noapte,lucru pe net,scam,informati-va intai

  Buna fetelor,tocmai ce a mai aparut inca o oferta de "castig rapid",prin munca pe internet,transmitere de mesaje....cei care va introduc in aceasta afacere,castiga de pe urma noilor membrii care din pacate nu mai castiga nimic!!

  Ok,succes celor ce doresc sa incerce,insa va sugerez sa va documentati inainte sa nu aveti surprize!
  Fetelor,pentru cele ce nu stiu multe despre afacerile piramidale,va atasez cateva informatii gasite pe net:
  Ce trebuie să ştim despre schemele piramidale?

  1. Sunt necâstigatoare. Schema piramidală se bazează pe o matematică simplă: există puţini câştigători şi foarte mulţi participanţi care îşi pierd investiţiile. Câştigurile sunt plătite din banii pierduţi de cei mulţi.
  2. Sunt frauduloase. În mod conştient sau nu, participanţii la o schema piramidală îi păcălesc pe cei care sunt recrutaţi. Dacă li s-ar explica şansele scăzute de a obţine un profit, puţine persoane ar plăti să intre în schemă.
  3. Sunt ilegale. Există un risc real ca o schemă piramidală să fie oprită de autorităţi, iar participanţii să fie pasibili de pedeapsă.

  De ce ar vrea cineva să se înscrie într-o schema piramidală?

  Cei ce promoveaza aceste scheme sunt maeştrii în psihologia maselor. La întrunirile de recrutare se creeaza o adevarată frenezie, o atmosferă de entuziasm în care presiunea exercitată de grup şi promisiunile unor venituri peste noapte manevrează lăcomia sau frica oamenilor de a pierde o afacere bună. Întrebările şi verificările sunt descurajate. Este greu ca o persoană să facă faţă unei astfel de oferte, dacă nu este conştientă de faptul că schema este măsluita împotriva sa.

  Piramidele mascate – lupul în blana de oaie.

  Unii promotori de scheme piramidale încearcă să le mascheze ca fiind metode de marketing în reţea. Marketingul în reţea este o metoda de afaceri legală, în care se construieşte o reţea de distribuitori independenţi pentru a vinde produse de larg consum.

  Pentru a apărea ca o companie de marketing în retea, o schema piramidală apelează la o linie de produse şi susţine că are ca scop comercializarea acestora. Cu toate acestea, efortul real depus în vânzarea produselor este infim sau complet inexistent. În schimb, banii se colectează în stilul tipic schemelor piramidelor: prin recrutare. Caracteristica acestor piramide constă în faptul că noii distribuitori sunt nevoiti sa cumpere cantităţi mari şi costisitoare de produse, atunci când se înscriu în schemă.

  * De exemplu, se poate întâmpla ca o persoană să cumpere produse fără nici un fel de valoare în schimbul a 500 de dolari pentru a deveni “distribuitor”. Persoana care a recrutat-o primeşte 250 de dolari (un comision de 50%) şi 250 de dolari merg la vârful piramidei (compania, în cazul nostru). Observaţi asemănarea cu procedeul de la schema piramidală TEAM-PARTNER descrisă mai devreme.

  Majoritatea piramidelor mascate nu sunt atât de uşor de demascat. Companiile care practică aceste scheme piramidale aleg adesea produse care costă puţin pentru a fi fabricate şi care nu au nici un fel de valoare stabilită de piaţă, cum ar fi produse noi, miraculoase, cure exotice etc. Acest lucru îngreunează studiul pieţei despre existenţa unei solicitări adevarate pentru produsele vândute. Cea mai buna metodă de a evita o schemă piramidală frauduloasă mascată constă în a deosebi o afacere legală de una frauduloasă.

  posted by Dan Marius Dumitras | 9:27 AM | 1 comments
  Ce sunt schemele piramidale?

  Schemele piramidale (sau jocurile financiare piramidale) sunt nişte proceduri ilegale de câştig, construite virtual sub forma unei piramide sau a unei structuri piramidale, în care straturile (nivelurile) piramidei sunt alcătuite din persoane care plătesc o anumită sumă la intrarea în schemă.
  Regula generala de câstig este foarte simplă: persoanele care ajung în fruntea priramidei pot câştiga bani, numai dacă mai intră în schemă o mulţime de oameni la baza piramidei. Fiecare persoană trebuie să plătească o taxa de intrare, după care este obligat să recruteze alţi oameni care să achite şi ei taxa de intrare. Câştigul lor este format din suma taxelor de intrare a persoanelor de la baza piramidei.
  Deci oamenii care intră la baza piramidei dau bani pentru câţiva oameni aflaţi în vârf. Fiecare nou participant plăteşte pentru şansa de a ajunge în vârf şi pentru a profita de plăţile celor care vor intra în joc mai târziu. Aceste scheme piramidale de câstig se mai numesc "jocuri de într-ajutorare" sau "fonduri comune închise" sau "cluburi de finanţare şi investiţii închise", etc.

  * De exemplu, pentru a intra în schema jocului TEAM-PARTNER (care a funcţionat în Germania între anii 1990-1993), o persoană trebuia să se plătească o suma de 1.000 DM, ceea ce asigura un loc la baza piramidei. Schema era o piamidă binară închisă, deci cu 2 ramuri la fiecare nivel, pe maximum 9 niveluri. Regula plăţilor câstigurilor era urmatoarea: 500 DM mergeau la sponsor (partenerul care a recrutat persoana respectivă) şi care se afla pe un nivel mai sus în piramidă, iar 500 DM la partenerul din vârful piramidei, promotorul schemei. Dupa un anumit timp, piramida se completa la maximum, iar promotorul câstiga 16.000 DM, în timp ce persoana nou intrată şi ceilalti de la baza piramidei se trezeau cu 1.000 DM mai saraci. Când promotorul schemei a intrat în posesia banilor, el a dispărut. Fiind eliminat din joc, urmatorul nivel a devenit vârful piramidei. Abia atunci au început cei doi aflaţi pe al doilea nivel să aibă profit. Pentru a fi platiti cei doi din vârf, trebuia să se recruteze 32 de persoane la baza piramidei. Jocul piramidal a continuat o perioadă, schema mărindu-se cu noi doritori de câştiguri uşoare.
  * Analiza exemplului de mai sus ne arată următoarele: de fiecare dată când un nou nivel ajungea să fie în vârful piramidei, la baza ei trebuia adăugat un nou nivel, de două ori mai mare decât cel precedent. Dacă se găseau destui participanti noi, cei 16 parteneri de pe nivelul al 4-lea aveau şansa să ajungă în vârf, dacă mai intrau 512 recruti, care sa plateasca fiecare câte 1.000 de dolari. Evident, piramida s-a prăbuşit, în timp ce peste 2.000 de oameni n-au mai ajuns în vârf. Pentru ca fiecare partener dintr-o schemă piramidă să poată ajunge la profit este nevoie de un val inepuizabil de noi participanţi. În realitate, numărul participanţilor este limitat şi fiecare nivel nou de participanti are o sansă mai scăzută de a recruta alţi oameni, deci o mai mare şansă de a pierde banii.[/I]

 2. #2
  Floricica Debutanta ema_mami_printese's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.09.2006
  Postari in forum
  810
  A.W.Surveys
  Cititi cu atentie,pareri ale unor oameni pacaliti de acest gen de "super oferta" de lucru la domiciliu!!

 3. #3
  Floricica Nou Venita gotzilia's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.05.2010
  Localitate
  Eforie Sud
  Postari in forum
  74
  tocmai acu 4 ore am primit un astfel de mesaj,si am facut prostia sa ma inscriu si sa postez anunturi la randul meu...dupa ce am citit ce ati scris aici,
  am sters toate anunturile postate de mine,si am trimis mesaj unei persoane ce raspunsese mesajului meu,spunandu-i ca nu e un job legal si nici real.
  Multumesc fetelor,imi pierdeam timpul daca nu erati voi,si mai intram si in incurcaturi mari.
  Multumesc inca o data

 4. #4
  Floricica Debutanta ema_mami_printese's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.09.2006
  Postari in forum
  810
  Ma bucur,daca te-am putut ajuta,am fost si eu tentata de "oferta",insa am inceput sa caut pe google si am vazut ca e SCAM si nu e recomandata implicarea in astfel de afacerii!O seara placuta!

 5. #5
  Floricica Avansata mamideveve's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.09.2009
  Postari in forum
  1.450
  Tentata am fost si eu , cum as fi putut sa nu daca am ajuns sa castig 630 lunar(lucrez in administratie publica).Am cerut instructiuni pana la un anumit punct cand m-am consultat cu sotul meu iar apoi o simpla cautare pe google si temerea se adeverea...joc piramidal!Toti trecem printr-o perioada foarte dificila dar haideti sa nu ne facem rau unul altuia.Fiecare are decizia in mana lui, dar mai intai de toate documentati-va!

 6. #6
  Floricica Avansata kim80's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.11.2009
  Postari in forum
  1.877
  Si eu am fost tentanta, am primit primul mail din care mare lucru nu am inteles, mult scris dar se invartea in jurul cozii, se repetau multe dar nimic concret, am trimis ca sa primesc si mailul 2 si cand am vazut ca trebuie sa ma inregistrez pe un site, am zis sa ma mai documntez...si asa mi-am dat seama ca e o mare porcarie si in acelasi timp am vazut ca si aici pe forum incepuse sa se prinda fetele deja eram sigura si decisa sa nu cad in capcana asta a banilor multi butonand tastatura si a timpului pierdut aiurea.

 7. #7
  Floricica Novice madalyna26's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.09.2009
  Postari in forum
  346
  nu imi vine sa cred cate mamici ne-am bucurat la asa oferta de imbogatire!multumim ema!

 8. #8
  Floricica Debutanta ema_mami_printese's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.09.2006
  Postari in forum
  810
  Buna,ma bucur ca ne-am lamurit la timp,paguba nu era enorma-timp pierdut,insa ideea de a fi mintite si promisiunile unor sume mari,ar trebui sa ne fie lectie pt. viitor!Sunt convinsa ca genul acesta de "super oferte" vor tot aparea!!Asa ca,haide-ti sa fim solidare,sa ne avertizam si sustinem cu riscul de a starnii "controverse"!O zi frumoasa tuturor!

 9. #9
  Floricica Debutanta ema_mami_printese's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.09.2006
  Postari in forum
  810

  Interesant

  Acum haide-ti sa ne amuzam,am primit un mesaj dragut,il postez si pt. voi:

  20 de motive pentru a rămâne în România

  1) Pentru că din România poți să pleci, totuși, oricând...Nu te ține nimeni cu forța si nu te stimuleaza sa rămâi;
  2) Pentru că aici ceilalți sunt gata sa impartă cu tine tot ce au: manelele din mașină, gripa din autobuz și nevasta de acasă;
  3) Pentru că în țara noastră poți să devii doctor în științe doar dacă ai destui bani ca sa platesti taxa la facultatile particulare sau de stat care au ID ;
  4) Pentru ca aici marinarul a ajuns președinte. Îți dai seama unde poți să ajungi ca pompier sau mecanic auto?
  5) Pentru că doar în România sunt mai multe Jepp-uri decât milionari și mai mulți milionari decât firme;
  6) Pentru că doar aici ni se pare firesc să primim făra să oferim ceva în schimb;
  7) Pentru că România e singura țară în care numai dacă privești la cei care muncesc, primești un spor de spectator numit „indemnizație de conducere”;
  8) Pentru că doar aici te poţi bucura în orice clipă de ospitalitatea proverbială a poporului român. De pildă, în trafic toată lumea vrea să-ţi cunoască mama şi să-ţi iubească copiii, morţii şi sfinţii;
  9) Pentru că suntem singurul neam la care „hoțule” este o vorbă de alint;
  10) Pentru că doar aici putem vorbi urât de unguri, bulgari, evrei, olteni, moldoveni, ardeleni... și să fim considerați haioși în același timp;
  11) Pentru că avem cea mai bună shaorma, chiar dacă arabii sint minoritari;
  12) Pentru că aici cineva se poate numi Simona Sensual, fără să fie neapăra actriţă porno;
  13) Pentru ca avem mai multe Silicon Valley, dar nu între două dealuri din California, ci intre doua țâțe din Dorobanți;
  14) Pentru că aici poți să devii șofer,fără să dai vreun examen;
  15) Pentru că numai aici se poate organiza campionatul mondial de 3000 km slalom printre obstacole (căruțe, gropi, câini morți de foame,bețivi morți de beți);
  16) Pentru că pe meleagurile românești zăpada este considerată sfântă, numai pentru că a picat din cer...Odată aşezată pe şosea, o lună de zile nu o mai atinge nimeni;
  17) Pentru că în România se iau pauze înainte de a incepe munca;
  18) Pentru că românii sunt foarte atașați de noțiunea de politețe. Atât de atașați, încât, de pildă, le este foarte greu să dea de la ei un simplu „bună ziua”;
  19) Pentru că doar aici parfumul se cumpară dupa nume, nu după miros;
  20) Pentru că atunci cind toate locurile din iad vor fi ocupate, România va deveni destinația derezervă. Cei care rămân aici vor fi scutiți de cheltuielile de transport si cazare.

  Pupici!

 10. #10
  Floricica Debutanta ema_mami_printese's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.09.2006
  Postari in forum
  810
  Personal, cred ca ar trebui sa solcitam adminilor inchiderea acestui topic!!Creaza prea multa polemica, iar postarile gasite pe google si afirmatiile facute de situri specializate in domeniu - gen SCAM ,pot sa ne sustina dorinta de inchidere a acestui topic!

  Am scris adminilor,sper sa am si un rezultat, acest topic nu isi are sensul!Toti trecem prin vremuri grele,criza se simte destul de puternic si ne afecteaza pe toti,munca cinstita este singurul mod prin care putem castiga bani!Insa incercand sa ne facem rau,sa ne dam "tepe",este ingrozitor!Personal cred ca ne lipseste solidaritatea,am gasit doar 2,3 mamici ce au reactionat asa cum trebuie!Va felicit,dragele mele!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari