Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Cum incep copiii sa vorbeasca

  Primele cuvinte alte bebelusului sunt un moment de mare importanta in viata oricarui parinte si adcu cu ele multa emotie si bucurie.

  Copii incep sa "vorbeasca" sa isi foloseasca glasul inca de la 2 luni cand incep sa "gangureasca", apoi cateva luni mai tarziu incep sa faca vocalize iar pe la 8 luni incepe sa "vorbeasca pe limba lui" sa balmazeasaca vrute si nevrute. Apoi dupa 1 an sau chiar mai devreme va reusi sa rosteasca primele cuvinte clare.

  Rolul parintilor este foarte important aici pentru ca trebuie sa vorbasca mult cu copilul, sa ii poveatsca, sa ii citeasca, sa ii puna cantecele sau sa ii cante.

  Si Edi a inceput cu ganguritul pe la 2 luni si gangurea de zor (credeam ca la 8 luni o sa vorbasca de nu se poate), apoi a trecut la vocalize (pe care si azi le mai "experimenteaza") si apoi la balmajei, si toata ziua vorbeste acolo pe limba lui si este foarte convins de aceea ce spune. Inca nu a inceput sa vorbeasca si pe limba noastra insa mai asteptam un pic (la sfatul pediatrei)

 2. #2
  Floricica Cu Vechime lolita si kevin's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.01.2010
  Postari in forum
  5.492
  Eu mereu ma gandesc daca imi voi itelege copilul cand va spune primele cuvinte , tinand cont de faptul ca in casa vorbim 2 limbi + inca 1 in care vorbim intre noi parintii.
  Va fi o perioada distractiva a vietii. :)))

 3. #3
  iubytzik22
  Guest
  Al meu primul cuvant a fost tata, apoi apa, apoi mama, acuma zice mamaie foarte corect, tataie, papaie da nu stiu ce inseamna, la copii zice pii, i-am zis cum se spune geam el ceam sau ceva de genu a zis....ca acuma are o limba mai stalcita....mai zice, papa, pipi....si cam atat pt moment

 4. #4
  Sabina_Sabi
  Guest
  Abella a zis din prima "mama". De fiecare data zicea ma-ma cand plangea, tati a zis pe la un an si ceva. Iar taticul a fost foarte suparat si invidios pe mine, pentru ca pe mine m-a strigat prima oara. Apoi, dupa ce a zis tati, a inceput sa zica mai multe cuvinte. Acum la 2 ani si ceva, stie multe cuvinte. Pe unele nu le pronunta intocmai, le mai stalceste. Dar nu e nimic, mai avem ceva timp. Pe "r" am vazut ca incet-incet, incepe sa-l pronunte. Urmatoarele cuvinte zice: mama, tata, bunica, bunicul, mancare, afara, Abe(ea, Abella), treaba mare, treaba mica, joaca, ratusca, unu, doi, cinci, mana, degete, acadica, bomboana, dulce, lapte, dintisori, iubesc/iubire, si mai spune ea cateva dar nu imi vin in minte acum. Si o mica completare: nu zice cuvintele cum le-am scris eu, le mai stalceste, dar nu pe toate.

Cuvinte cheie pentru acest topic

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari