Cele mai ciudate teorii ale conspiratiei despre desenele animate. Nu o sa le mai vezi la fel!

/ / Modificat: 2019-06-10
Cele mai ciudate teorii ale conspiratiei despre desenele animate. Nu o sa le mai vezi la fel!

Rolul desenelor animate este sa distreze si sa relaxeze, dar in jurul celor mai cunoscute serii, iubite de generatii intregi, s-au nascut o multime de teorii ale conspiratiei.

Pentru un copil inocent este greu sa vada dincolo de ceea ce este in fata ochilor lor, dar cand te uiti la desene animate ca adult (recunoaste ca si tie, ca parinte, iti place sa o faci din cand in cand), unele lucruri nu ti se mai par atat de amuzante sau dragute.

In spatele unor povesti aparent inocente se pare ca animatorii au vrut sa denunte uneori cauze sociale sau lucruri personale. Multe desene animate au fost create in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar prin ele s-au spus lucruri care nu puteau fi denuntate la propriu. Cel putin acesta este cazul multor creatii Disney.

Unele dintre teoriile nascute in jurul desenelor animate sunt uneori sinistre si te vor face sa privesti altfel desenele copilariei. Nu e cazul sa rapiti bucuria copiilor explicandu-le aceste lucruri, asa ca nu uitati ca acest articol este doar pentru voi, mami si tati!

Ratoiul Donald este un personaj haios tocmai prin faptul ca este mai mereu iritat si nemultumit, insa secretul acestor trasaturi este faptul ca ar suferi de soc post traumatic dupa ce a participat la Al Doilea Razboi Mondial.

donald

"Laboratorul lui Dexter" este un desen animat pe placul copiilor si al adultilor, deopotriva. In realitate, micutul Dexter ar suferi de Sindromul Asperger, ceea ce explica faptul ca traieste izolat in laboratorul sau de la subsolul casei, faptul ca actiunile sale sunt repetitive si faptul ca este pasionat de stiinta, spre deosebire de alti copii de varsta lui.

"Scufita Rosie" este o poveste pe care toti parintii o spun copiilor si care a fost transformata si in animatie. Dar nu este deloc o poveste de adormit copiii, cum ai crezut pana acum. Teoria spune ca initial in poveste nu era niciun lup, ci un capcaun care o ucide pe bunicuta, ii foloseste intestinele pentru a bloca usa casei, iar apoi ii scoate si dezmembreaza craniul si pastreaza dintii, mandibula si sangele in borcan. Ce poveste pentru copii ar fi asta?!?

scufita

"Heidi" a fost una dintre animatiile favorite ale copiilor din multe generatii. Bazat pe nuvela omonima a scriitoarei elvetiene Johanna Spyri, desenul animat exclude, insa, un element important din povestea originala: Peter era foarte gelos pe prietenia dintre Heidi si Clara si, din aceasta cauza, ii impinge acesteia din urma scaunul cu rotile de pe munte. In seria animata Clara este facuta "vinovata" de neglijenta de a lasa scaunul sa alunece la vale, pentru ca, nu-i asa, gelozia si consecintele ei nu sunt ceva ce ai vrea sa cunoasca un copil.

"Strumfii" nu ar fi deloc doar o poveste despre niste omuleti micuti si albastri care traiesc intr-un satuc minunat. Exista o teorie care spune ca acest desen animat este o metafora pentru o comunitate comunista in care nimeni nu are nevoie de bani si fiecare are o contributie in societate. "Papa Smurf", singurul care poarta pantaloni rosii, l-ar reprezenta pe Karl Marx, iar Gargamel este reprezentarea capitalismului.

strumfi

Toata lumea stie personajele din "The Simpsons" si sigur te-ai intrebat de ce toti sunt galbeni. Teoria spune ca ei ar trai aproape de o centrala nucleara, iar acesta ar fi rezultatul expunerii la radiatii.

"SpongeBob SquarePants" a dat nastere la doua teorii. Una dintre ele spune ca fiecare personaj ar fi reprezentarea unui pacat capital: SpongeBob este pofta/desfraul, Patrick - lenea, Squidward - mânia, Sandy - Mândria, Eugene Krabs - zgârcenia, Plancton - invidia, iar Gary - lacomia. Cea de-a doua teorie spune ca personajele sunt personaje mutante, rezultate in urma unor experimente nucleare in Bikini Bottom, un loc care exista in Insulele Marshall si unde in anii '40-'50 chiar au fost efectuate astfel de teste.

"Rugrats" este o serie animata foarte populara si toata lumea o stie pe Angelica si faptul ca are schizofrenie. O teorie de-a dreptul sinistra a aparut in jurul acestui desen animat: aproape toate personajele, mai putin Angelica, sunt moarte.

Chuckie, bebelusul roscat, ar fi murit la nastere, impreuna cu mama sa, motiv pentru care tatal este mereu nervos. Tommy, copilul cu camasa albastra, s-ar fi nascut mort, de aceea, tatal sau este mereu preocupat sa construiasca jucarii noi pentru el. Gemenii DeVille sunt de fapt creatia imaginatiei Angelicai; ea a creat o pereche pentru ca nu stia ce sex avea un copil avortat. Singurul personaj din serie care nu ar fi mort este Dil, fratele mai mic al lui Tommy, si astfel se explica si faptul ca este singurul care nu asculta ordinele date de Angelica.

"Toy Story" a dat, de asemenea, nastere unor teorii precum aceea ca tatal lui Andy este, de fapt, mort, ceea ce ar explica faptul ca nu apare in nicio scena a seriei, dar si atasamentul pustiului fata de jucariile masculine, in special Buzz Lightyear si Woody.

Nici "Winnie the Pooh" nu ar fi doar povestea unui ursulet si a prietenilor lui. Exista o teorie care spune ca fiecare personaj ar reprezenta o boala mintala: ursuletul Winnie ar suferi de ADHD, magarusul Igor ar reprezenta depresia, Tigger - hiperactivitatea, Piglet - anxietatea si Christopher Robin - schizofrenia. Aceasta teorie a fost probata de un studiu publicat in Canadian Medical Association Journal, iar explicatia ar fi ca aceste personaje ar avea rolul sa ajute copiii sa depaseasca problemele psihologice.

Winnie

Mickey Mouse, spune o teorie a conspiratiei, nu ar fi doar un soricel simpatic iubit de toti copiii, ci elementul principal al unui experiment pe oameni realizat de CIA cu ajutorul lui Walt Disney, care are ca scop controlarea mintii oamenilor prin metode macabre, cu scopul de a fi apoi folositi de organizatii importante; de asemenea, mai multe staruri pop ar fi "unelte" pentru realizarea acestor experimente.

 mickey

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desene animate Desene animate copii Desene animate disney

Articole recomandate

Citeste si despre