Copilul tau doreste sa vada acelasi desen in mod repetat? Lasa-l! Acest lucru este benefic pentru el, chiar daca este iritant pentru tine

/ / Modificat: 2023-04-02
Copilul tau doreste sa vada acelasi desen in mod repetat? Lasa-l! Acest lucru este benefic pentru el, chiar daca este iritant pentru tine

Exista unele comportamente in cazul copiilor care pot fi destul de surprinzatoare, cum ar fi tendinta de vedea la nesfarsit acelasi film sau de a citi mereu aceeasi carte.

Desi la inceput ati putea crede ca acest lucru este rau pentru ei, deoarece nu sunt deschisi sa descopere altele noi care sa le placa si mai mult, realitatea este alta: pe langa faptul ca este un obicei care le intareste invatarea, va poate da semne despre ceea ce au nevoie in acel moment precis.

Acesta este un obicei care este mai frecvent decat am putea crede.

“Am inceput sa observ acest lucru cu fiica mea cand era foarte mica. Intotdeauna i-a fost greu sa se uite la unul nou, dar atunci cand o noua descoperire o cucereste, devine parte din "lista ei de favorite", pe care de obicei o roteste si o urmareste iar si iar. Se observa ca anticiparea evenimentelor ii da un sentiment de siguranta si incredere in sine.”, povesteste o mama pentru bebesymas.com.

Acest comportament este, de asemenea, destul de frecvent in cazul copiilor foarte sensibili, pentru ca, pe masura ce se repeta, factorul surpriza scade si reusesc sa se bucure pe deplin de ele intr-un mod mai calm si mai surprinzator.

Repetitia ii ajuta sa inteleaga mai bine filmul

Prima data cand copiii vad un film, sunt uimiti de noutate. Cu toate acestea, s-ar putea sa aiba nevoie sa il vada de mai multe ori pentru a intelege mai bine intriga si pentru a descoperi mici detalii care ar putea sa le scape la o singura vizionare. Acest lucru, la randul sau, ii face sa se bucure mai mult de film.

Avand in vedere ca unul dintre cele mai importante mecanisme de invatare este repetitia, este normal ca micutilor sa le placa sa vada acelasi film de mai multe ori: in acest fel, ei invata si vocabular nou si isi antreneaza gandirea logica.

Daca un copil vrea sa vada acelasi film pe care l-a mai vazut de nenumarate ori, este posibil sa aiba nevoie de un moment de calm si relaxare.

De asemenea, copiii cer sa vada acelasi film in momentul in care sunt obositi (fizic sau mental) ori cand nu se simt bine. 

Ca si in cazul adultilor, aceasta este o modalitate foarte eficienta de a se relaxa si de a se distra, deoarece un film cunoscut nu ofera socuri sau surprize. Cunoscand desfasurarea si deznodamantul, le ofera o stare de bine perfecta pentru a se calma dupa un moment stresant sau o zi plina.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desene animate beneficii Desene animate dezvoltare copii Desene animate copii

Articole recomandate

Citeste si despre