Obiceiurile alimentare pe care copiii trebuie sa le invete de mici

/ / Modificat: 2024-02-11
Obiceiurile alimentare pe care copiii trebuie sa le invete de mici

 

Atunci cand un bebelus incepe alimentatia complementara incepand cu sase luni, incepe o relatie nu numai cu mancarea, ci si cu tot ceea ce inconjoara orele de masa, care este la fel de important ca si primul lucru in stabilirea unui inceput sanatos. Este foarte important pentru copii sa incorporeze de la o varsta frageda anumite obiceiuri si rutine in timpul mesei, care le vor fi de folos pentru tot restul vietii lor. Daca le repetam la fiecare masa a zilei, ei vor invata sa le dobandeasca in mod natural, fara inconveniente majore.

Chiar inainte de a ne aseza la masa, exista anumite obiceiuri pe care le putem pune in practica si care vor fi foarte utile pentru educatia copiilor.

Spalarea mainilor inainte de a manca

Pregatirea este o parte importanta a procesului, iar igiena mainilor este un pas indispensabil la orice varsta, dar mai ales cand vine vorba de copii mici care ating totul.

Bine asezat si sigur

La inceput, atunci cand bebelusul foloseste un scaun inalt, ar trebui sa folosim hamuri de siguranta pentru a-l imobiliza si sa-l supraveghem pentru a ne asigura ca este in siguranta. Chiar si atunci cand foloseste un scaun inalt, asezarea bebelusului la masa familiei este mai importanta decat crezi.

Bunele maniere

De asemenea, este important sa ii invatam pe copii de la o varsta frageda anumite maniere la masa pentru a se comporta corespunzator la masa. Faptul de a sta la masa in familie la orele de masa ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile sociale si sa incorporeze utilizarea bunelor maniere prin exemplul nostru.

Evita distragerea atentiei

In timpul mesei, ecranele ar trebui sa fie lasate deoparte. Nu este un obicei bun pentru copii sa manance in fata ecranului telefonului mobil sau al tabletei si nici in fata televizorului, deoarece acest lucru le distrage atentia si ajung sa manance in mod automat, fara a fi atenti la mancare sau la senzatia de satietate.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Obiceiuri alimentare copii Mancare copii

Articole recomandate

Citeste si despre