Ai grija daca duci copilul la fast-food! Recomandari ANPC

/ / Modificat: 2019-10-08
Ai grija daca duci copilul la fast-food! Recomandari ANPC

In urma contoalelor efectuate de inspectorii de la Protectia Consumatorului s-au gasit multe nereguli la restaurante, inclusiv la cele de tip fast-food. De aceea, trebuie sa ai mare grija atunci cand iti duci copilul sa manance la fast-food.

Recomandari ANPC

Consumatorii trebuie sa acorde atentie aspectului produselor, sa cumpere doar din locuri autorizate, in care sunt respectate normele de igiena, recomanda directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Acesta precizeaza ca este necesara si pastrarea bonului fiscal in cazul in care cei nemultumiti vor sa reclame calitatea produselor cumparate.

Pentru a achizitiona produse de tip fast food care sa nu va puna sanatatea sau viata in pericol, directorul ANP recomanda sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

- la cumpararea produselor din carne/carne tocata sa acordarzi atentie deosebita aspectului produsului;

- sa urmaresti modul de etichetare;

-  sa nu cumperi produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie inscrierea, la locul de comercializare a datei durabilitatii minimale / datei limita de consum si a ingredientelor alergene;

-  sa refuzi produsele din carne tocata pentru care exista indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare;

- sa refuzi produsele din carne pe care nu este inscrisa data durabilitatii minimale / data limita de consum sau daca aceasta este modificata sau depasita;

- sa nu cumperi produse din carne tocata din locuri neautorizate, intrucat comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu poate elibera bon de casa cu care sa fie justificata tranzactia comerciala.

La ce sa fii atent cand cumperi alimente

ANPC indica si cateva aspecte care trebuie urmarite in legatura cu modul de expunere si comercializare a alimentelor:

- existenta si functionarea vitrinelor frigorifice in care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi comercializării;

- etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare copii

Articole recomandate

Citeste si despre