Terapii recuperatorii pentru copii

/ / Modificat: 2013-05-26
Terapii recuperatorii pentru copii

Baby Spa sprijina dezvoltarea armonioasa. Sustinem cresterea corecta si frumoasa. De aceea, avem in vedere si copiii speciali. Pentru ei am introdus in oferta noastra programe de kinetoterapie si terapie acvatica, care sa ii ajute sa se dezvolte cat mai sanatos cu putinta.

baby-spa

Aceste activitati se adreseaza copiilor cu afectiuni motorii, neurologice sau genetice. Rolul lor este de a consolida si de a reface functiile corpului. Cu ajutorul exercitiului fizic, toate aparatele si sistemele organismului uman se bucura de beneficii.

In primii ani de viata, kinetoterapia are un rol deosebit de important in dezvoltarea neuromotorie a copilului. Iata de ce aceasta forma de terapie poate fi folosita si profilactic, nu doar ca tratament. De la varste foarte fragede, incepand de la cateva luni, copiii pot lucra cu un kinetoterapeut. Acolo unde nu exista boli, aceasta terapie are rol de relaxare si in dobandirea diferitelor tipuri de abilitati fizice. Mai exact, copilul se va bucura de o coordonare si un echilibru mai bune.

baby-spa-kineto

Acolo unde exista probleme motorii, kinetoterapia le poate corecta si ameliora. Important este ca recuperarea sa inceapa la varste foarte fragede. Baby Spa are un program dedicat copiilor cu varste incepand de la sase luni. Pe parcursul sedintelor de kinetoterapie copilul beneficiaza de intreaga atentie a unui terapeut. Lunar, acesta va fi evaluat de un medic specialist in recuperare medicala.

O varianta adjuvanta in afectiunile de ordin neuropsihomotor este si terapia acvatica. Este o metoda timpurie de tratament, cu rezultate bune in recuperarea copiilor care se confrunta cu probleme de aceasta natura. Programele de terapie acvatica de la Baby Spa includ exercitii care imbraca de cele mai multe ori forma jocului.

baby-spa-kineto

Prin intermediul acestora, copiii cu probleme se bucura de o serie de beneficii precum ameliorarea unor procese inflamatorii cronice, relaxarea musculaturii, dar si dobandirea unei stari generale de bine si imbunatatirea abilitatilor de socializare. De asemenea, micutii cu retard neuropsihomotor dobandesc si o usoara autonomie prin adoptarea pozitiei sezand si folosirea diferitelor obiecte in timpul sedintelor.

Terapia acvatica si kinetoterapia nu se exclud reciproc. Din contra. Participarea timpurie a copilului cu retard neuropsihomotor la aceste doua forme de terapie sprijina recuperarea intarzierii in dezvoltarea psihomotorie.

baby-spa-copii-speciali

La Baby Spa ne ingrijim de nevoile copiilor speciali.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre