Copilul mananca numai in brate, ce fac?

/ / Modificat: 2011-01-04
Copilul mananca numai in brate, ce fac?

Cand era micut iti era tare drag sa-l tii in brate in timp ce ii dadeai sa manance. Insa acum a crescut maricel si constati surprinsa ca piticul tau nu vrea sub nicio forma sa manance stand pe scaunel, ci tot in brate.. Cum il dezveti de aceasta obisnuinta?

Invata-l sa manance in scaunul special pentru copii de cand este mic!

Daca il vei lasa sa creasca in bratele tale, rasfatandu-l si dandu-i sa manance mereu astfel, nu e de mirare ca nu mai vrea sa o faca. Unde ii e cel mai bine sa stea unui bebelus decat in bratele mamicii? In mod cert nu vrea sa se desparta de tine, iar daca a apucat sa se obisnuiasca astfel, cu greu il vei dezvata. Dupa ce este intarcat, copilul trebuie invatat sa manance in scaunul special sau la masa.

Important este sa afli de ce se comporta astfel!

Trebuie sa incerci sa vorbesti cu el si sa iti dai seama care este motivul pentru care insista sa stea in bratele tale pentru a manca. Poate ca l-ai invatat sa stea in brate si este un soi de rasfat, dar poate sa existe si alt motiv pentru care se comporta asa. De exemplu nu ii place scaunul pe care i l-ai ales, culoarea lui, nu se simte confortabil in el etc. Asa ca insista sa afli care este motivul pentru care face asta intrebandu-l constant, chiar daca nu iti raspunde imediat si spune doar ca nu vrea si atat.

Cauta-i un scaun confortabil!

Daca scaunul special cu masuta de copii nu ii place, dar nici un scaun normal nu i se pare atragator, atunci este cazul sa il lasi pe el sa decida care-i place. Ia-l la cumparaturi sau expune-i oferta de scaunele pe care o ai in dotare si lasa-l sa-l aleaga pe cel care i se pare captivant. Poate asa o sa il convingi.

Adu mai multi copii sa manance impreuna cu el!

Cheama la masa cativa copilasi de varsta lui. O sa vada cum acestia stau linistiti pe scaunele si mananca si e posibil sa vrea si el sa faca la fel. Copiii adora sa imite ce fac ceilalti, iar daca sunt copii de-o seama cu el cu atat mai mult. Este si o oportunitate de a-i explica cum copiii de varsta lui iau masa singurei la masuta si nu in brate la mami sau la tati.

Incearca sa ii dai sa manance in picioare sau in premergator in prima faza!

Orice copil trebuie sa invete ca se mananca numai la masa, in bucatarie, pe scaun. Totusi, daca acest obiectiv pare undeva departe, iar copilul nu se dezlipeste din bratele tale, atunci este bine sa il dezveti pas cu pas.

Daca este bebelus si ii place sa stea in premergator atunci poate ca un prim pas ar fi sa incerci sa ii dai sa manance de cateva ori astfel. O alta idee este sa ii dai sa manance in picioare sau pe un fotoliu confortabil al lui. Dupa ce reusesti acest lucru, incearca sa faci trecerea treptata la scaunul din bucatarie. Nu il lasa sa se obisnuiasca sa manance in picioare, la tv sau in sufragerie!

Incearca sa il tii mai mai mult in brate intre mese!

Poate ca unul dintre motivele pentru care micutul tau vrea sa manance la tine in brate este acela ca in restul timpului nu apuca sa se bucure de afectiunea ta. Astfel, cand te prinde ca ii dai mai multa atentie la masa, vrea sa se bucure de momente speciale cu tine. Asa ca incearca sa ii acorzi astfel de momente in afara meselor si poate nu va mai simti nevoia sa serveasca masa in bratele tale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre