Un bebelus de 2 ani a murit dupa ce a fost batut si lasat nemancat cu saptamanile. Ajunsese sa aiba oasele deformate

/ / Modificat: 2023-07-04
Un bebelus de 2 ani a murit dupa ce a fost batut si lasat nemancat cu saptamanile. Ajunsese sa aiba oasele deformate

Un copil de aproape 2 ani a murit in chinuri groznice dupa ce a fost batut cu bestialitate si lasat nemancat cu saptamanile de mama si concubinul acesteia. Anchetatorii au fost socati de brutalitatea cu care a fost ucis micutul. Avea urme de violenta pe corp, iar oasele ajunsesera sa i se modifice din cauza lipsei de hrana. 

Concubinul mamei, un tanar in varsta de 21 ani, a fost retinut de politie. Moartea bebelusului a fost anuntata chiar de mama copilului, in varsta de 26 de ani. 

Potrivit primelor informatii, cand si-a dat seama ca bebelusul nu mai respira, mama nu a sunat la 112, ci a mers la spital cu un taxi. Vecinii celor doi au marturisit ca noaptea au auzit scandal din casa familiei. 

”La 4 dimineata am auzit galagie afara, ca se certau doi insi in fata unui taxi. M-am uitat la geam si dupa au plecat si soferul taxiului era furios si le-a zis sa urce odata in masina si a trantit usa", a declarat o vecina. 

In drumul spre spital, soferul taxiului a intalnit un echipaj de salvare, care a incercat in zadar sa il readuca la viata pe micut. Politia a preluat imediat cazua dupa ce au fost observate pe corpul copilului urme de violenta. 

Mama lipsea de acasa, iar bebelusul era in grija concubinului  

Femeia a marturisit in fata anchetatorilor ca lipsea toata ziua de acasa, iar de bebelus avea grija iubitul sau, care se pare ca l-a chinuit si batut cu bestialitate pe micut. 

"I-a aplicat minorului in varsta de 1 an si 7 luni lovituri de o intensitate ridicata in zone diferite ale corpului, cum ar fi zona toracelui sau a capului. Inculpatul a neglijat alimentatia minorului, producandu-se modificari scheletice si organice ca urmare a unei alimentatii deficitare", a declarat Vlad Teodorescu, procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Pentru Minori si Familie. 

Tatal biologic al copilului a marturisit ca acesta s-a nascut in Anglia, iar familia ar fi locuit o perioada in Constanta. Mama copilului i-a spus apoi ca se muta la Brasov, pentru ca si-a gasit un job. Din pacate insa, femeia a plecat sa locuiasca cu noul sau iubit, care i-a ucis pruncul. 

Mama a fost retinuta pentru 24 de ore

Mama copilului a fost retinuta de politisti pentru 24 de ore pentru rele tratamente aplicate minorului. Femeia si-a neglijat copilul de la nasterea acestuia (decembrie 2021) pana la moartea sa (iulie 2023). Ea l-a lasat in repetate randuri in grija rudelor, fara sa ii asigure hrana sau o igiena corespunzatoare. 

De asemenea, femeia a asistat pasiva la agresiunile concubinului sau lipsind perioade lungi de acasa. 

Ca urmare a loviturilor, copilul a suferit multiple hematoame si echimoze, de vechimi diferite, multiple plagi superficiale de mici dimensiuni la nivelul nasului si pe buza superioada, modificari scheletice si organice ca urmare a unei alimentatii necorespunzatoare, toate acestea avand drept consecinta punerea in primejdie grava a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului.

Concubinul femeii a fost retinut pentru lovituri cauzatoare de moarte si rele tratamente aplicate minorului. Ea este fiica unui avocat din Constanta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Mancare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre