Care sunt cele mai gatite retete pentru bebelusi in ianuarie

/ / Modificat: 2023-01-23
Care sunt cele mai gatite retete pentru bebelusi in ianuarie

Iarna nu este un anotimp tocmai „generos” cand vine vorba de ingrediente pentru masa bebelusilor care au intrat deja in etapa diversificarii. Si totusi cei mai mici omuleti din casa au nevoie de un meniu bogat in nutrienti, pentru a se dezvolta in continuare armonios si pentru a fi sanatosi.

Iata cele mai gatite retete pentru bebelusi in ianuarie, pe care le poti face si tu acasa pentru copilul tau.

Budinca de avocado se prepara simplu si este o masa delicioasa si bogata in substante sanatoase. Avocado este un fruct cu grasimi sanatoase, care, asociat cu alte ingrediente gustoase va constitui o gustare savuroasa si hranitoare pentru un bebelus.

Ai nevoie de un avocado bine copt, doua banane bine coapte, o lingura de cacao raw, miere si, optional, nuci sau alune de padure. Modul de preparare este foarte simplu: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aproximativ 5 minute sau pana cand totul se transforma intr-o budinca omogena.

Supa crema de cartof dulce este ideala pentru pranz. Ai nevoie de 2 cartofi dulci, 2 cani de supa de legume, o lingura de unt, o ceapa mica, un morcov mic, o tulpina de telina mica, un catel de usturoi.

Cartofii dulci se coc la cuptor, iar intre timp morcovul telina si ceapa se calesc in untul topit, si cu putina apa. Se adauga supa de legume, usturoiul pisat si cartofii dulci copti si totul se fierbe la foc mic pana in 10 minute. Dupa ce luati totul de pe foc, pasati-le cu un mixer vertical sau un blender, iar supa este gata pentru a fi savurata.

Piure de dovleac placintar este o reteta ideala pentru bebelusii aflati in etapa diversificarii. Dovleacul este o sursa excelenta de potasiu, proteine si fier si sunt saraci in calorii, dar bogati in fibre.

Spalati bine dovleacul,curatati-l de coaja si taiati-l in cubulete, dupa ce ati indepartat semintele. Se poate fierbe la abur aproximativ 20 de minute sau, clasic, in apa, pana cand se inmoaie. Se paseaza apoi la blender si piureul este gata. Optional, piureul de dovleac poate fi combinat cu piure de pere sau de mere fierte, pentru un gust mai „prietenos”.

Piure de mere coapte este un desert delicios pentru orice bebelus si, pe deasupra, este si foarte sanatos. Ai crede ca poti face si un piure din mere crude, insa procesul de coacere inmoaie foarte bine fructul si ii da o savoare aparte.

Alegeti pentru piureul de mere coapte fructe tari si zemoase. Spalati-le bine, taiati-le felii sau cubulete si bagati-le la cuptor cateva minute, pana se inmoaie. Se indeparteaza cu atentie coaja, care poate fi inecacioasa pentru cei mici, iar pulpa se paseaza foarte bine, cu o furculita sau un blender. Piureul de mar copt se serveste, in mod ideal, in prima parte a zilei, pentru a fi asimilat si digerat corespunzator; fructele servite seara pot crea disconfort pe timpul noptii.

Alte articole similare:

Retete cu mei sau orez brun si legume pentru bebelusi

10 retete pe care bebelusul tau le va adora

12 retete de vara pentru bebelusi

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre