Cu ce a putut sa isi hraneasca o mama bebelusul. Copilul a ajuns in stare grava la spital

/ / Modificat: 2023-08-06
Cu ce a putut sa isi hraneasca o mama bebelusul. Copilul a ajuns in stare grava la spital

Un bebelus a ajuns in stare grava la spital dupa ce mama l-a hranit cu lapte de migdale. Medicii au fost socati de starea in care se afla micutul. 

Specialistii atrag atentia ca o dieta vegetariana nu este recomandata pentru sugari, deoarece nu furnizeaza toti nutrientii de care au nevoie bebelusii pentru a creste si pentru a se dezvolta sanatos. 

Laptele vegetal nu ofera proteine, grasimi si alte substante nutritive esentiale pentru bebelusii in crestere. 

Medicul pediatru Marina Chaparro a descoperit ca bebelusul avea cetoacidoza, o afectiune medicala grava si potential fatala. Aceasta este o complicatie a diabetului zaharat si poate aparea chiar si la bebelusi. 

Cetoacidoza se dezvolta atunci cand nivelul de glucoza din sange este foarte mare si organismul nu are suficienta insulina pentru a o utiliza ca sursa de energie.

In cazul in care un bebelus este hranit cu lapte vegetal in locul laptelui matern, acesta poate dezvolta deficiente nutritionale grave, ce pot pune in pericol viata micutului. Poate aparea subnutritia, scadere in greutate, voma sau alte probleme grave de sanatate.  Din fericire, bebelusul si-a revenit in cateva zile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare bebelus Hrana biberon bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre