Bebelusul nu ia in greutate? Aceste alimente sanatoase nu trebuie sa lipseasca din meniul lui!

/ / Modificat: 2018-09-21
Bebelusul nu ia in greutate? Aceste alimente sanatoase nu trebuie sa lipseasca din meniul lui!

Alimentatia este extrem de importanta pentru bebelusi. Toate mamele isi doresc ca micutii lor sa fie sanatosi, puternici si sa aiba o greutatea normala pentru varsta lor. Cu toate acestea, exista cazuri in care bebelusii nu iau suficient in greutate, iar asta le ingrijoreaza pe foarte multe mamici, mai ales daca sunt la primul copil.

In cazul in care constati ca bebelusul tau nu ia suficient in greutate, in primul rand trebuie sa faci o vizita medicului pediatru, pentru o consultatie si pentru a te asigura ca micutul tau nu sufera de alte afectiuni. 

Alimente de care are nevoie copilul pentru a ajunge la o greutate normala

Pe langa un consult medical, ca micutul tau sa ajunga la greutatea potrivita, este important sa ii asiguri o alimentatie echilibrata, care sa ii incurajeze dezvoltarea sanatoasa. 

Iata cateva alimente care il pot ajuta pe micut sa ajunga la o greutatea ideala:

Laptele matern il ajuta sa se dezvolte sanatos

Laptele matern este un aliment indispensabil pentru sugari. Ii ajuta sa castige in greutate in mod complet si natural. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, nu exista nicio sursa mai eficienta de alimentatie pentru bebelusi decat laptele matern.

Dupa 6 luni, bebelusul incepe sa manance si alimente solide, insa alaptarea este cea care ii aduce cei mai multi nutrienti si il ajuta sa se dezvolte sanatos, de aceea este recomandata pana la varsta de 2 ani.

Bananale, bogate in potasiu si fibre

Bananele sunt unul dintre fructele pe care copiii le adora, datorita gustului dulce. In plus, ele au o textura moale si sunt o excelenta sursa de potasiu, fibre si carbohidrati, care il ajuta pe copil sa ajunga la o greutatea normala intr-un mod sanatos si natural.

Citeste si: Greutatea si inaltimea copilului de la nastere pana la 8 ani

Legumele protejeaza sistemul imunitar

In alimentatia copilului tau, aportul de legume este absolut necesar, fiind principala sursa naturala de minerale si vitamine necesare unu sistem imunitar puternic si, implicit, unei dezvoltari sanatoase.

Cate legume ar trebui sa manance un copil, pe zi? Cantitatea variaza in functie de varsta, iar la copiii mari intra in ecuatie si nivelul de efort fizic.

Cartofii, bogati in fibre si vitamine

Putina lume stie ca aceste legume sunt bogate in vitamina C si reprezinta o sursa grozava de nutrienti esentiali pentru sanatatea copilului, daca sunt gatite corespunzator. Cartofii albi abunda in fibre si vitamina C, insa contin si alte vitamine si minerale cu rol important in cresterea copilului: Vitaminele B1, B6 si B9, vitamina C, potasiu, calciu si magneziu.

Cei mai multi specialisti recomanda introducerea cartofilor albi in alimentatia diversificata a bebelusului pe la varsta de 8-10 luni.

ATENTIE! Daca ai intrebari sau nelamuriri despre dieta bebelusului tau, in primul rand consulta medicul pediatru. Doar medicul de specialitate poate spune care sunt cele mai bune optiuni pentru copilul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Alimentatia bebelusilor Alimentatia copilului mic Mancare Mancare bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre