Racelile la bebelusi. Trucuri care ii ajuta sa respire mai usor in timpul somnului

/ / Modificat: 2024-03-03
Racelile la bebelusi. Trucuri care ii ajuta sa respire mai usor in timpul somnului

 

E sezonul in care racelile "lovesc" din toate directiile, iar bebelusii sunt si ei expusi. Ele vin la pachet cu stari de disconfort, cu iritatie pentru ca bebe nu intelege ce se intampla, dar si cu oboseala pentru ca nasul infundat nu il lasa sa doarma mai deloc. In plus, cand bebe e racit nici mama nu doarme prea bine pentru ca stie ca micutul nu poate respira cum trebuie. Ce este de facut?

Sunt cativa pasi care ajuta bebelusii sa respire mai usor in timpul somnului atunci cand sunt raciti.

Cum desfundam nasul unui bebelus racit

Picaturile saline sunt cele mai bune pentru copiii cu varste mai mici de doi ani. Unele femei apeleaza la un truc vechi si le pun bebelusilor lapte matern in nas. Rezultatul este acelasi: mucusul se inmoaie si se va elimina mai usor.

Aspiratorul nazal sau pompitele speciale pentru curatarea nasului sunt cei mai buni aliati in vremuri de raceala. Curatati secretiile nazale inainte de a culca bebelusul si veti dormi toti mai linistiti; pot fi folosite fara restrictii, de cate ori este nevoie.

Improvizeaza o sauna la tine in baie inainte de ora de culcare. Da drumul la apa calda pentru cateva minute, pana cand se face abur in incapere, apoi stai cu copilul acolo pentru cateva minute. Aburul va ajuta la inmuierea si eliminarea mucusului care impiedica bebelusul sa respire cum trebuie.

Pentru decongestionarea cailor respiratorii maseaza-i usor nasul, sprancenele, pometii pentru a relaxa zona sinusurilor si continua cu linia parului si ceafa pentru a-l linisti.

Creeaza-i conditii pentru un somn mai bun cand este racit

Un umidificator pus in camera copilului va imbunatati calitatea aerului si va preveni aparitia uscaciunii cailor respiratorii ale micutului in timpul somnului.

Salteaua bebelusului poate fi ridicata usor cu o carte, un prosop sau o perna, astfel incat capul piciului sa fie la un unghi de 30 de grade in raport cu corpul. Acesta inclinatie va asigura o mai buna drenare a sinusurilor si va preveni acumularea de mucus si lichid intre nas si gat.

La fel de util poate fi sa lasi bebelusul sa doarma in scaunul de masina sau in leagan pentru a respira mai usor si a se odihni cat de cat.

Indeparteaza orice sursa de mirosuri iritante, cum ar fi lumanarile sau betisoarele parfumate, odorizantele de camera.

Asigura-te ca micutul este hidratat corespunzator pentru ca mucusul sa fie cat mai subtire si fluid. Daca bebelusul nu poate sa suga pentru ca are nasul infundat, faceti un pic de "curatenie" in nas inainte de a-i da lapte.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raceli copii Raceala bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre