Cum alegi cel mai bun nebulizator pentru copilul tau. Importanta aerosolilor in sezonul rece

/ / Modificat: 2022-12-14
Cum alegi cel mai bun nebulizator pentru copilul tau. Importanta aerosolilor in sezonul rece

Chiar daca iernile nu mai sunt atat de grele ca in anii trecuti, temperaturile scazute, umiditatea ridicata si virusurile de sezon pot crea multe batai de cap, mai ales in cazul copiilor mici. Aerosoloterapia este o modalitate de tratament ideala pentru acestia, insa trebuie sa alegi cu grija nebulizatorul folosit. La fel de importanta este respectarea schemelor de tratament primite de la medic.

Criterii pentru alegerea nebulizatorului potrivit

Un nebulizator este o investitie pe termen lung, asa ca acordati mare atentie tuturor detaliilor. Desi multi se uita doar la pret si, poate, la nivelul de zgomot al aparatului pentru aerosoli, sunt multe alte criterii de luat in considerare.

Nu orice nebulizator are capacitatea de a procesa orice fel de medicament, inclusiv pe cele vascoase sau sub forma de suspensie, asa ca este bine sa alegeti unul cat mai polivalent.

Informati-va despre marimea particulelor produse de aparat, care trebuie sa fie cat mai mica. Pentru a face economie nu alegeti cel mai ieftin nebulizator, ci asigurati-va ca in cel pe care il achizitionati volumul solutiei care ramane nefolosita este cat mai mic.

Solutia de medicament nu trebuie sa se incalzeasca in timpul procesului de nebulizare, pentru a nu-si pierde proprietatile.

Alegeti un nebulizator de la un producator recunoscut, astfel incat, in caz de defectiuni, sa puteti beneficia de un serviciu tehnic care sa rezolve problema rapid. Copilul bolnav nu asteapta dupa proceduri complicate si care dureaza foarte mult!

Calitate si sanatate pentru toata familia

Medel Professional este un aparat de aerosoloterapie care poate raspunde perfect nevoilor familiei tale. Compresorul acestuia pulverizeaza lichidul in particule mici, formand un abur rece ce va fi inhalat in timpul sedintei terapeutice. Sistemele cu compresor sunt performante din punct de vedere medical si pentru ca au capacitatea de a nebuliza orice substanta, inclusiv suspensiile sau medicamentele mai vascoase.

Medel Profesional

Nivelul de zgomot pe care il face acest dispozitiv este mai mic decat al altor aparate cu tehnologie similara, deoarece compresorul este inchis intr-o carcasa cu izolatie fonica.

Medel Professional a ajuns in casele multor familii desi initial a fost conceput doar pentru utilizare in mediu clinic. Prin urmare, copilul poate avea parte de cea mai buna ingrijire intr-un mediu familiar si confortabil.

Un alt avantaj al acestui sistem de aerosoloterapie este faptul ca are un compresor performant ce nu are nevoie de timp de repaos intre utilizari, spre deosebire de alte aparate. Acest aspect este important cand virozele afecteaza intreaga familie, pentru ca puteti face tratamentul pe rand, fara sa va ingrijorati ca ati putea strica aparatul 😊

Vrei un motiv in plus? Cantitatea de medicament care se pierde in camera si cea care ramane in aparat la finalul sedintei este foarte mica, prin urmare vorbim despre o eficienta crescuta. Medel, firma cunoscuta in intreaga lume pentru dispozitivele medicale pe care le pune pe piata de mai bine de 50 de ani, s-a gandit la nevoile intregii familii, iar aparatul de aerosoli este dotat cu doua masti, una pentru copii, una pentru adulti, foarte confortabile datorita marginii de spuma moale ce se pliaza excelent pe conturul fetei.

Cum convingi copilul sa accepte aerosolii

Un copil bolnav poate fi irascibil sau pur si simplu se poate simti in pericol la vederea unui aparat cu o mascuta ce i se pune peste nas si gura. Micutul tau nu va intelege ca aerosoloterapia este o varianta terapeutica cu multiple avantaje fata de cele clasice. Administrarea medicamentelor sub forma de aerosoli are un efect mai rapid, iar riscul de efecte adverse scade; in plus, multi medici recomanda aerosoloterapia pentru ca permite individualizarea schemelor de tratament si a dozelor, dar si pentru ca, spre deosebire de inhalatoare, de exemplu, este mai eficienta si mai sigura. Copilul nu stie sa isi controleze eficient respiratia pentru a inhala substanta eliberata de un inhaler, astfel ca doza administrata astfel ar putea fi insuficienta.

Cand copilul nu este suficient de mare pentru a intelege explicatiile privind beneficiile nebulizatorului, il poti ajuta in alte moduri sa accepte aceasta metoda de tratament.

Lasa-l sa se familiarizeze cu aparatul, in timp ce-l supraveghezi, desigur. Inainte de sedinta de tratament asigura-l ca nu i se va intampla nimic rau si incearca sa ii explici intr-un mod jucaus ce urmeaza sa se intample. Pune-ti masca nebulizatorului pe fata si arata-i cum se face. Apoi pune-i masca si papusii sau jucariei de plus preferate.

Inventeaza, la nevoie, un concurs de rezistenta cu masca nebulizatorului pe fata si lasa-l, evident, sa castige.

La ce mai poti folosi nebulizatorul, in afara schemelor de tratament

Poate te gandesti ca nebulizatorul va ocupa spatiu in casa fara sa-l folosesti atunci cand copilul nu va mai avea nevoie de aceasta metoda de administrare a medicamentelor prescrise de medici. Ei bine, nu e chiar asa. Un aparat de aerosoli poate fi foarte util pentru cel mic in sezonul rece, dar si pentru alti membri ai familiei.

Folosind ser fiziologic sau, si mai bine, apa de mare, puteti face sedinte de irigare nazala ce ajuta la tratarea si hidratarea mucoasei iritate sau inflamate.

Cu piesa de nas a nebulizatorului sau cu irigatorul nazal din kitul anumitor nebulizatoare, precum Medel Profesional, puteti face sedinte extrem de benefice pentru nas si caile respiratorii superioare. Spre exemplu, umpleti irigatorul cu apa de mare izotonica, precum unidozele ISOMAR, ce au in compozitie 92 de oligoelemente din apa de mare, pozitionati-l lipit de marginea narii, astupati-o pe cea opusa si respirati normal pe cea irigata. In timpul si la finalul sedintei, nasul trebuie suflat, pentru indepartarea secretiilor si a eventualelor impuritati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aerosoli copii Raceli copii

Articole recomandate

Citeste si despre