15 moduri de a te distra impreuna cu fetita ta!

/ / Modificat: 2015-11-02
15 moduri de a te distra impreuna cu fetita ta!

Relatia dintre o mama si fiica ei este una foarte speciala, dar si una care trebuie construita in mod constant si la care trebuie sa lucrezi in permanenta. Este bine sa gasesti mereu ceva de facut impreuna cu fiica ta, astfel incat sa-i fii, pe langa mama, o prietena de nadejde.

Orice mama isi doreste ca fiica ei sa o vada ca pe o prietena, sa ii impartaseasca fiecare detaliu din viata ei, insa pentru a ajunge la o astfel de relatie e nevoie sa aveti mici obiceiuri ale voastre, sa aveti lucruri in comun si activitati care va leaga.

Iata 15 moduri in care te poti distra alaturi de fiica ta:

O iesire la inghetata

Oricarui copil ii place inghetata si cu siguranta fiicei tale ii va face mai placere sa iasa doar cu tine la o inghetata. Las-o pe ea sa aleaga locul si aroma, chiar si pentru inghetata ta. Tu te vei deconecta de la problemele cotidiene si vei savura un desert delicios alaturi de fiica ta, iar ea se va bucura sa petreaca timp cu tine.

Inscrieti-va la un curs de gatit

Gatitul nu mai este deloc placut atunci cand il facem pe fuga, la ora cinei, dupa o zi obositoare la birou. Totusi, aceasta activitatea poate fi extrem de placuta daca iti rezervi suficient timp sa te bucuri de ea si daca pregatesti ceva impreuna cu fetita ta.

Exista o multime de cursuri de gatit in doi, astfel incat tu si fiica ta sa petreceti timp impreuna, sa lucrati impreuna si sa pregatiti feluri de mancare absolut delicioase. In plus, acest curs ii va prinde tare bine fetei tale cand va creste mai mare si va trebui sa se descurce singura.

O zi la salonul de infrumusetare

Daca fiica ta a ajuns la varsta adolescentei, cu siguranta va aprecia o vizita la salonul de infrumusetare alaturi de mama sa. Va veti face impreuna manichiura si veti mai discuta cu aceasta ocazie despre ce a mai facut la scoala, ce trenduri se poarta la liceu, si o multime de alte asemenea subiecte.

Este un prilej de relaxare si distractie atat pentru tine cat si pentru fiica ta.

O vizita la piata

Mergeti impreuna in weekend la piata. Veti alege impreuna legumele si fructele cele mai frumoase, va veti tocmi cu vanzatorii si dupa ce ajungeti acasa puteti pregati si ceva bun din ce ati cumparat de la piata.

Faceti pe turistele in orasul in care locuiti

Se intampla adesea ca muzeele si locurile speciale din orasele in care locuim sa ramana nevizitate doar pentru ca sunt la indemana mereu. Ia-o pe fiica ta la o plimbare prin oras si mergeti sa vedeti locurile prezentate in brosurile turistice ale orasului. Veti petrece o zi placuta impreuna si veti afla o multime de lucruri noi despre orasul in care locuiti.

Daca orasul vostru nu e foarte ofertant din acest punct de vedere, mergi cu fiica ta intr-un loc pe care il consideri tu special din oras. Poate fi vorba despre locul in care ai mers la prima intalnire cu tatal ei, spre exemplu.

Decoratiuni sau bijuterii hand-made

Cateodata nu e nevoie sa iesi undeva ca sa faci ceva interesant alaturi de fiica ta. Puteti sa faceti impreuna decoratiuni sau bijuterii hand-made. Vei gasi o multime de tutoriale pentru a realiza obiecte chiar cu manutele voastre, iar in magazinele dedicate vei gasi materialele de care ai nevoie.

Nu numai ca va veti distra realizand impreuna diverse obiecte, insa micuta ta va avea numai de castigat din astfel de activitati deoarece ii vor stimula creativitatea.

Faceti voluntariat impreuna

Este foarte important sa-i dai fiicei tale un exemplu pozitivi si sa dai dovada de spirit civic in anumite situatii, astfel incat sa devina un adult responsabil. Noi iti propunem sa faceti voluntariat cateva ore, puteti merge la un adapost pentru catei, puteti sa plantati copaci sau puteti merge sa ajutati cum puteti copiii defavorizati.

Chemati-o si pe bunica la intalnirea voastra

Tu si fiica ta faceti cu siguranta o echipa pe cinste, insa alaturi de mama ta sunteti cu adevarat invincibile. Planuiti o iesire in trei si va veti distra pe cinste, iar bunica va poate impartasi din vasta ei experienta de viata.

Faceti sport impreuna

Mergeti in parc in weekend si faceti joggind, dati-va cu rolele sau cu bicicleta. Daca practici fitness-ul la o sala de sport, nu ezita sa o iei si pe fiica ta cu tine. Ea va intelege astfel cat este de importanta miscarea pentru sanatate.

O seara la film

Mergeti la film impreuna sau urmariti unul chiar la voi acasa. Tu faci popcornul, iar fiica ta alege filmul, asa vei vedea ce gusturi are si ce subiecte o intereseaza. Fie ca alege o comedie despre dragostea adolescentina, un film science-fiction sau unul de aventuri, sigura vor trece pe nesimtite cele doua ore.

Ia-ti fiica intr-o zi la birou

Ar fi benefic pentru fiica ta sa vada cum este la locul tau de munca, s-ar putea chiar sa-ti calce pe urme. Cu aceasta ocazie va intelege mai bine ce implica jobul tau si, in plus, va fi un prilej excelent sa purtati o discutie legata de aspiratiile ei profesionale.

Mergeti intr-o drumetie

Daca vremea va permite, luati-va ghetele in picioare si faceti o drumetie prin imprejurimile orasului. Sigur aveti o padure in apropiere pe care puteti sa o explorati impreuna. Va veti bucura amandoua de frumusetea naturii si veti petrece timp doar voi doua.

Planuieste un picnic

O iesire la un picnic este o ocazie perfecta sa discutati si sa va bucurati de o masa in aer liber. Ia o paturica, ceva merinde si gata, nu mai ramane decat sa petreci o zi frumoasa in compania fiicei tale.

Luati pranzul impreuna

Faceti rezervare la un restaurant si mergeti doar voi doua sa luati pranzul. Fata in fata la masa, fara alti membri ai familiei in jurul vostru discutia va fi mult mai deschisa si sigura vei afla o multime de lucruri noi despre fiica ta.

O plimbare in parc

O simpla plimbare in parc va fi o oportunitate grozava sa povestiti ca intre fete. Fiica ta se va deschide mult mai usor daca stati de vorba doar voi doua. Intreab-o ce se intampla la scoala, ce mai fac prietenii ei, care e noua ei trupa de muzica preferata si alte lucruri de genul acesta.

Tu cum petreci timpul liber cu fiica ta? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama de fata Relatia mama-fiica Activitati mama fiica

Articole recomandate

Citeste si despre