5 adevaruri pentru mamele de fete

/ / Modificat: 2019-04-19
5 adevaruri pentru mamele de fete

Sa ai o fiica este o mare binecuvantare. Sa ai o fiica implica anumite adevaruri simpatice, deosebit de speciale, pe care fiecare mama le experimenteaza la un moment dat.

Daca ai o fata, probabil ca te-ai confruntat cu aceste situatii.

1. Vocea din urechea ta

Nu ai acea voce dulce de monolog in ureche dimineata, la pranz seara? Sa ai fiica inseamna sa te bucuri de discutii nesfarsite si sa gasesti intotdeauna un subiect nou de conversatie. Mamelor le place sa-si asculte fiicele, sa vada cum se exprima si sa-i vorbeasca despre problemele si bucuriile ei. Acest lucru, desi nu-ti dai seama, are valoare la nivel emotional,afectiv si de comunicare, foarte importanta pentru dezvoltarea fiicei tale.

2. Provocarea de a deveni stilistul personal

Accept-o asa cum vrea ea: disputa legata de parul ei va dura toata viata. Cand e copil ii faci o coada de cal si ii pui o bentita. Odata cu trecerea timpului, cand parul se incurca, apar lacrimile. Sa nu mai vorbim de guma de mestecat lipta in parul lung. Strans sau lasat liber? Scurt sau lung? Lupta vesnica a copilariei intre mama si fiica.

3. Hainele, o lupta in toate felurile

Ca mame, nu rezistam in fata frumusetii hainelor pentru fete. Cumperi infinit de multe articole de imbracaminte pe care le va purta foarte putin, pentru ca ii vor ramane mici. Cine poate rezista unei bluzite sau rochite cu flori? Dar, dupa ce creste, fata incepe sa caute independenta la nivel estetic. Imbracamintea si machiajul fac parte din stilul sau personal.

4. Nu este cum iti imaginezi

A avea fiica nu inseamna cu vei avea in casa o persoana calma, linistita si senina. Cine a spus ca fetele nu pot fi indraznete, curajoase, rapide, puternice si active? Viziteaza o casa pentru a te convinge de lucrurile astea.

5. O relatie de dragoste si ura

Legatura cu fiica poate fi ca o pendula. Legatura voastra magica poate fi pusa uneori la incercare. Chiar daca nici nu iti trec prin cap aceste cuvinte, fiica ta poate intr-o buna zi sa-ti spuna "te urasc." Nu iti face griji, din fericire nu va fi pentru totdeauna. Este doar o descarcare furioasa. Fetele stiu cum sa arate cand ceva le deranjeaza. Dar este doar un moment de furie.

mama si scopil

Sa ai o fiica este un miracol si o binecuvantare

O fiica este un miracol si o binecuvantare. Un noroc care implica o experienta unica. Posibilitatea de a te vedea din nou jucand jocuri, cantand si recuperand hainele copilariei tale.

Mama este intesata de dulceata si sensibilitate. Mama trebuie sa inteleaga ce inseamna a se topi de iubire. Afla ce este confidentialitatea si complicitatea, prin forta de a impartasi si pastra secretele. Oferiti-va mana atunci cand aveti nevoie de ea si cand credeti ca nu puteti singure.

Intelege-i mai mult decat oricine lacrimile si dezamagirile si spune-i exact ce trebuie pentru a vindeca toate ranile. Trebuie sa razi cu voce tare in anumite situatii si, mai ales, sa fii fericita cu fiecare pas important. Daca ai o fiica, inseamna ca ti-ai gasit jumatatea si e pentru totdeauna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Mama de fata Mama si fiica

Articole recomandate

Citeste si despre