Imi iubesc fiica, dar sunt momente in care imi doresc sa fi avut un baiat

/ / Modificat: 2023-10-11
Imi iubesc fiica, dar sunt momente in care imi doresc sa fi avut un baiat

Sunt mandra mama a unui singur copil, care se intampla sa fie fata. Cand eram insarcinata cu ea, imi doream atat de mult o fiica. Cand tehnicianul de la ecografie a anuntat: „E fata!”, am plans de bucurie. Abia asteptam sa o am pe printesa mea cu mine.

Si pana acum, a fi mama unei fetite a fost uimitor. Este puternica, inteligenta, creativa si atat de indrazneata, iar eu iubesc fiecare secunda in care am privilegiul de a fi mamica ei. Legatura mama-fiica, mai ales dupa ce eu si tatal ei ne-am despartit, a fost mai mult decat as fi putut spera.

Totusi, sunt unele zile in care imi doresc sa fi avut experienta de a avea un baietel in preajma si ma intreb cum ar fi fost mama de baiat, in loc de mama de fata. Iata de ce, uneori, as fi preferat sa am un fiu:

1. Baietii sunt mamosi

Cand am predat la gradinita, am avut o gramada de baietei care ma iubeau si cativa care voiau sa se casatoreasca cu mine. Dragostea si afectiunea baietilor atat fata de mine, cat si fata de mamele lor, erau atat de pretioase. Eu avand numai surori, nu mai fusesem niciodata martora la legatura dintre mama si fiu si trebuia sa recunosc ca era adorabila.

Cand fiica mea a ajuns aproape de 3 ani, a devenit mai apropiata de tatal ei, asta dupa ce pana atunci fusese „fata lui mami”. Si trebuie sa recunosc ca imi lipseste acea perioada! Ma intreb oare cum ar fi sa am un „baiat al mamei”?

2. Problema atitudinii este mult mai mica in cazul baietilor

Atitudinea pe care o mama o primeste de la fiica ei poate varia de la Razboiul Rece, frigul arctic, pana la foarte fierbinte si plina de nervi. Bineinteles, acesta este motivul pentru care ne iubim fiicele intr-o oarecare masura: sunt suficient de inteligente pentru a pune intrebari, pentru a-si verbaliza opiniile si pentru a lupta pentru lucrurile in care cred, chiar daca acestea sunt lucruri precum cumpararea celei de-a 50 milioane de figurine My Little Pony. O fata este o fiinta puternica care are nevoie de sustinere pentru a deveni o femeie puternica.

Cu toate acestea, cand imi vad prietenii cu fiii lor relaxati, imi cam doresc ca pentru cateva ore sa am parte de mai putin „tupeu” si mai mult „Sigur, mami. Cum spui tu”.

3. Nu trebuie sa te confrunti cu greutatile vietii de femeie

Stiu ca avem dreptul de a vota printre multe alte lucruri, dar femeile mai au inca mult de munca. Stiu ca fiica mea se va confrunta cu probleme legate de aspectul, sexualitatea sau genul ei si nu am cum sa impiedic aceste lucruri sa se intample. In schimb, pot sa o pregatesc cum sa se descurce cu ea insasi, precum si cu relele tratamente din partea altora.

In calitate de femeie, am fost depreciata, obiectificata, ignorata, umilita si mai mult decat atat, iar gandul ca intr-o zi fiica mea s-ar putea confrunta cu aceleasi probleme ma tulbura. Nu pot decat sa sper ca, pe masura ce trec anii, lucrurile vor continua sa se imbunatateasca pentru toate femeile - si pentru omenire.

Daca as avea un fiu, mi-as face in continuare griji cu privire la agresori, pradatori, molestatori etc., dar nu la acelasi nivel la care o fac cu o fata.

Daca as avea un fiu, mi-as face griji ca oamenii ar fi mai atenti la aspectul sau fizic, decat la ceea ce are de spus. Daca as avea un fiu, nu m-as ingrijora daca prima lui prietena ar incerca sa faca presiuni asupra lui pentru a avea relatii intime.

Poate ca bat campii si poate ca mi-as face totusi griji si daca as avea baiat. Stiu ca baietii sunt frecvent victimele abuzurilor si agresiunilor, dar este ceva in a fi mama unei fetite care ma face sa ma simt putin mai speriata.

4. Este mai usor sa prezint un nou iubit unui fiu, decat unei fiice

Orice mama divortata sau singura isi va face griji cu privire la relatia cu un nou partener. Ca mama singura in cautarea barbatului potrivit, mi se pare deosebit de ingrijorator faptul ca un barbat nou ar fi in viata fiicei mele. O fata este atenta la barbatii din jurul ei pe masura ce creste si apoi isi alege adesea parteneri la fel ca ei. Nu pot sa aduc pe oricine in viata ei.

Orice barbat cu care intru intr-o relatie, este literalmente un sablon pentru viitorul ei partener. In calitate de femeie care a suferit de probleme de stima de sine, stiu cat de crucial este acest sablon.

Daca as fi avut un fiu, as fi fost in continuare ingrijorata si preocupata, dar cu un nou barbat in viata fiicei mele, imi fac griji pentru siguranta ei la un cu totul alt nivel. De aceea, dupa divort, am luat-o usor cu intalnirile.

In definitiv, ma simt binecuvantata sa fiu mama unei fete si sunt sigura ca daca as fi avut un baiat, as fi simtit la fel. Oamenii de toate genurile se confrunta cu probleme si forme de hartuire. Si, in plus, fiecare copil este diferit.

Stiu ca exista un grad mare de variatie la ambele sexe si ca nu fiecare baiat sau fata se incadreaza intr-o categorie stereotipica de gen, dar uneori ma intreb cum ar fi sa am un baietel langa mine.

Intre timp, va trebui doar sa "adopt" fiii prietenilor mei pentru imbratisari suplimentare si sa o iubesc pe micuta mea printesa pana la refuz. Oh, si sa invat cateva replici bune pentru cand va fi o adolescenta si mai smechera - in acest fel, voi fi pregatita pentru ea!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama si fiica Mama de fata

Articole recomandate

Citeste si despre