Legatura mama-fiica este cea mai puternica, potrivit stiintei

/ / Modificat: 2019-08-14
Legatura mama-fiica este cea mai puternica, potrivit stiintei

Dintre toate legaturile familiale, un studiu american a aratat ca cea dintre mama-fiica ar fi cea mai puternica dintre toate. Este explicatia rezultatelor unei cercetari care a incercat sa demonstreze acest lucru.

Potrivit psihologiei adultilor si copiilor, studiul da prioritate relationarii fiecarui individ cu familia sa. Unii cercetatori americani au decis sa abordeze aceasta tema analizand separat fiecare legatura. Obiectivul acestui studiu, publicat de "The Journal of Neuroscience," a fost sa demonstreze de ce si cum au fost transmise anumite patologii in cadrul familiei. Ei au descoperit ca acestea au avut loc, in special, intre mama si fiica, demonstrand astfel puterea legaturii dintre ele.

Detaliile studiului despre legaturile familiale

Cercetatorii din California au selectat 35 de familii, cu o stare buna de sanatate: fara tulburari neurologice sau psihiatrice, fara istoric de consum de droguri sau consum de alcool, fara contraindicatii pentru efectuarea unui RMN. Pentru ca, datorita acestui test facut de fiecare dintre participanti, a fost creata o "harta" a creierului.

Prin analiza diferitelor zone reactive si efectuarea testelor comportamentale, rezultatele ar putea fi relevante.

Cercetarile au vizat relatiile tata-fiica, tata-fiu, mama-fiu si mama-fiica.

Scopul studiului a fost, in principal, sa inteleaga de ce si cum se transmit depresia si tulburarile de dispozitie intre membrii familiei, in special intre mame si fiice.

Ce spune studiul

Cercetarea a ajuns la urmatoarea concluzie: mamele si fiicele au o anatomie identica in partea creierului care guverneaza emotiile.

Desigur, aceasta asemanare se regaseste si intre mama si fiu, tata si fiica, tata si fiu. Dar este mult mai importanta cea dintre mama si fiica.

Prin urmare, transmiterea schemei emotionale va fi foarte puternica intre ele, pana la a simti lucrurile in acelasi mod si pana la a fi supuse acelorasi patologii.

Mama, persoana care te intelege perfect

Vestea buna este ca exista o persoana pe pamant care te poate intelege perfect. Aceasta asemanare a materiei cenusii dintre mama si fiica promoveaza intelegerea reciproca.

Mamele sunt mai capabile sa identifice si sa asimileze emotiile fiicelor lor si invers. Uneori, din acest motiv, relatiile mama-fiica nu sunt intotdeauna usoare, deoarece sunt prea apropiate emotional.

Asa se explica de ce mamele sunt persoanele cele mai de incredere pentru o fata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatia mama-fiica

Articole recomandate

Citeste si despre