Banci de celule stem acreditate sa stocheze tesut in Romania

/ / Modificat: 2012-01-17
Banci de celule stem acreditate sa stocheze tesut in Romania

Practica medicala moderna de stocare a celulelor stem se afla in curs de dezvoltare, iar unitatile specializate in acest tip de activitate din tara noastra isi adapteaza serviciile constant. O noutate este conservarea tesutului de cordon ombilical, o sursa bogata de celule performante in vindecarea afectiunilor autoimune si inflamatoare. Iata care sunt bancile de celule stem acreditate sa stocheze tesut ombilical in Romania.

Celulele stem, pretioase datorita capacitatii lor de autoreinnoire si diferentiere, se impart in mai multe categorii: totipotente (pot genera toate celulele unui organism), pluripotente (pot genera toate tipurile celulare, cu exceptia placentei, cordonului ombilical si amnionului), multipotente (diviziunea lor este specializata) si unipotente (produc un singur tip de celule specializate).

Tesutul cordonului ombilical este bogat in celule stem mezenchimale (multipotente), generatoare de celule hepatice, osoase, cartilaginoase, nervoase si pancreatice. Prin urmare, ele vor fi utile in tratamentul bolilor autoimune si inflamatoare, precum artrita, sindromul Crohn sau a tumorilor greu accesibile.

Folosirea simultana a celulelor mezenchimale si a celor hematopoietice (extrase din sangele ombilical) asigura o mai buna rata de grefare si reduce sansele ca transplantul sa esueze.

Pentru a alege o unitate pentru conservarea tesutului ombilical, iti punem la dispozitie lista cu banci de celule stem acreditate in acest tip de stocare, din Romania.

Banca de Celule Stem Regina Maria

In anul 2012, Banca de Celule Stem Regina Maria anunta ca este oficial acreditata sa stocheze tesut de cordon ombilical. Institutia asigura viabilitatea medie de 95% a mostrelor depuse in laboratorul din Bucuresti.

Future Health Biobank

Banca de celule stem Future Health Biobank a primit, in data de 1 septembrie 2006, licenta integrala a Autoritatii de Tesuturi Umane (Human Tissue Authority), responsabila pentru acordarea acreditarilor in domeniul depozitarii tesuturilor umane.

Banca de celule stem Lifeline

Foto:ucordbloodbanking.com

Departamentul de Dezvoltare si Cercetare Lifeline a dezvoltat un protocol intern pentru prelucrarea si crioconservarea tesuturilor prelevate din cordonul ombilical. Protocolul stiintific, depus in SUA pentru brevetare, consta in separarea si crioconservarea celor 2 tipuri de tesut prezente in cordonul ombilical - gelatina Wharton (contine celule mezenchimale) si tesut vascular care contine celule endoteliale (regenereaza celulele cardiace, vasele sanguine si limfatice).

Banca de celule stem Biogenis

Banca de celule stem Biogenis stocheaza, la cererea parintilor, un fragment de 10-20 cm din cordonul ombilical care va fi depozitat in setul de recoltare. Din luna iulie 2010, unitatea de stocare BIOGENIS din Bucuresti a primit acreditarea Autoritatii Nationale de Transplant, fiind astfel lansat si serviciul de stocare in Romania.

Banca de celule suse Stem Sure

Compania daneza Stem Sure de stocare a celulelor stem a anuntat, in noiembrie 2011, lansarea noului serviciu de recoltare a tesutului ombilical. Unitatea detine o experienta de aproape 10 ani in medicina regenerativa si este cea mai mare banca de celule stem din Scandinavia.

Banca de celule stem Smart Cells

Parintii au posibilitatea de a stoca tesutul cordonului ombilical la banca Smart Cells International. Compania detine licenta completa a Autoritatii de Tesuturi Umane (HTA) eliberata de autoritatile Regatului Unit al Marii Britanii.

Banca de stocare CBC Laboratories

Cord Blood Center Laboratories, prima unitate privata de stocare a celulelor stem din tara noastra, ofera si serviciul prelevarii tesutului ombilical. Compania este totodata autorizata sa ofere servicii de "family banking".

Banca de stocare Cryo-Save

Cryo-Save, cea mai mare banca de celule stem din Europa, cu peste 200.000 de probe depozitate, ofera serviciul CryoCord: celule mezenchimale crioconservate din tesutul cordonului ombilical.

StemLife Euromedics

StemLife Euromedics ofera servicii complete de analiza, procesare, izolare, stocare si criogenare de celule stem recoltate atat din sangele ombilical, cat si din tesutul de cordon ombilical.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Banci celule stem Celule stem

Articole recomandate

Citeste si despre