Ce fructe si legume cioplim de Halloween in locul dovleacului

/ / Modificat: 2017-10-20
Ce fructe si legume cioplim de Halloween in locul dovleacului

Dovleacul este un simbol al sarbatorii de Halloween, iar cioplirea acestuia este una dintre cele mai asteptate activitati de catre copii. Intrucat dovleacul are coaja foarte tare, copiii mici nu sunt lasati sa foloseasca instrumentele pentru cioplit, din cauza riscului de accidente, lucru care ii intristeaza si le umbreste bucuria de a participa la una dintre cele mai indragite traditii de Halloween.

ardei-halloween

Arata-i insa ca exista fructe si legume care se pot dovedi alternative sigure pentru dovleac si pe care le poate sculpta in siguranta!

Portocale

portocale-halloween

Portocalele parfumate si gustoase se pot transforma in cei mai simpatici "dovleci" de Halloween. Cojile lor moi sunt perfecte pentru a putea fi cioplite in siguranta de copilul mic. Singurul lucru la care trebuie sa aveti grija este sa scoateti feliile de portocale cu atentie, printr-un capacel decupat intr-unul dintre capetele fructului, astfel incat coaja ramana intacta. 

Ardei grasi

ardei-halloween

Si ardeii grasi sunt alternative grozave pentru dovlecii de Halloween. Textura moale a cojii ii transforma in "obiecte de lucru" perfecte pentru un copil de cativa anisori, care nu stie sa foloseasca in siguranta cutitul sau instrumentele ascutite pentru cioplit.

Decupati capacul ardeiului (partea cu coaja), scoateti-i semintele, apoi distrati-va impreuna cioplindu-i un chip amuzant. Mai intai, arata-i tu cum sa procedeze, apoi lasa-l pe el sa il ciopleasca. Alegeti ardei cat mai mari si in cat mai multe culori. Apoi, umpleti-i cu diverse alimente, jucarii sau bomboane si folositi-i fie pe post de decoratiuni, fie pe post de aperitive specifice acestei sarbatori.

Pepeni verzi

pepene-halloween

Daca mai gasesti cativa pepeni verzi rataciti pe tarabele din piete, profita si cumpara-i pentru a-i pune la dispozitia creativitatii copilului de Halloween. Poate sculpta mai usor coaja pepenilor decat pe cea a dovlecilor. Are si un avantaj: se poate infrupta din miezul dulce si hranitor al fructului, pe masura ce il goleste pentru a-l transforma in "lanterna".

Pepeni galbeni

pepene-galben-halloween

Daca pepenii verzi sunt de negasit in piete, intrucat sezonul lor a trecut, cu siguranta veti gasi "fratii" acestora in hypermarketuri: exoticii pepeni galbeni. Coaja pepenilor galbeni este mai moale decat a celor verzi, deci poate fi sculptata cu mai multa usurinta (si siguranta) de catre copilul tau de numai cativa anisori.

Cartofi

cartofi-halloween

Si cartofii cruzi se pot transforma in lanterne simpatice de Halloween si pot deveni o alternativa interesanta a dovlecilor. Insa au o coaja destul de dura ca textura, de aceea, nu pot fi ciopliti de copii foarte mici. Doar copiii mai mari, eventual scolarii, se pot lupta cu miezul tare si coaja mai dificil de strapuns a cartofilor pentru a-i transforma in lanterne de Halloween. Evitati cartofii dulci, intrucat au coaja la fel de tare precum a dovleacului.

Mere

mere-halloween

Merele sunt alternativele cele mai la indemana pentru dovlecii ciopliti de Halloween. Aceste fructe de toamna au o coaja moale si usor de cioplit chiar si de copiii foarte mici. Alegeti mere in cat mai multe culori si cu o textura mai moale. Decupati-le capetele (unde au codita), goliti-le continutul cu o lingurita si apoi incepeti sa ciopliti chipuri fioroase sau amuzante.

Rosii

rosii-halloween

Dovlecii voluminosi, cu coaja aspra, pot fi inlocuiti si cu rosiile, ale caror dimensiuni reduse sunt mai usor de manuit de copilul mic si a caror coaja este mai usor de strapuns de obiectele de cioplit. In plus, spre deosebire de mere sau cartofi, rosiile sunt si mai usor de golit, datorita miezului moale.

Incurajeaza-ti copilul chiar sa manance pulpa de rosii, insa doar daca manutele lui si fructele sunt atent spalate inainte de a incepe procesul de modelare. La fel ca si ardeii, dupa cioplire, rosiile pot fi umplute cu crema de branza, vinete sau alte ingrediente si pot fi transformate in aperitive.

Mai stii si alte fructe sau legume care pot fi sculptate mai usor de catre copil in locul "scortosului" dovleac? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre