Cele mai frumoase nume de copii inspirate de sarbatoarea de Halloween

/ / Modificat: 2022-10-23
Cele mai frumoase nume de copii inspirate de sarbatoarea de Halloween

Halloweenul este o sarbatoare care prinde tot mai mult teren si la noi, desi provine din America. Aceasta sarbatoare atat de vesela, colorata si plina de entuziasm pentru cei  mici, i-a acaparat rapid si pe adulti. Nu este de mirare ca exista parinti care aleg sa le dea copiilor nume inspirate din sarbatoare de Halloween. 

Daca esti si tu in cautarea unui nume pentru copilul tau, iata 28 de nume superbe, pentru fete si baieti, din care sa te inspiri. Sunt emblematice pentru acest sezon.

Nume de fete inspirate de sarbatoarea de Halloween

1. Buffy: incepem lista noastra inspirata de celebra vanatoare de vampiri. Buffy este o varianta a numelui englezesc Elizabeth, care este de origine ebraica si inseamna "consacrat lui Dumnezeu", "promisiunea lui Dumnezeu".

2. Carrie: dupa protagonista celebrului roman cu acelasi nume al lui Stephen King. Carrie este un diminutiv al lui Caroline, care la randul sau este o varianta a lui Carla, un nume de origine germanica care inseamna "cea care este puternica".

3. Circe: in mitologia greaca, Circe a fost o vrajitoare puternica, renumita pentru cunostintele sale in materie de vrajitorie, fitoterapie si medicina. Circe inseamna "femeie vicleana".

4. Hilda: inspirata de una dintre matusile Sabrinei, celebra vrajitoare adolescenta. Hilda este un nume de origine germana, care inseamna "femeie de lupta".

5. Lidia: dupa Lydia Deetz, din Beetlejuice. Lidia este un nume de origine greaca, insemnand "femeie din Lidia".

6. Luna: unul dintre elementele pe care le asociem de obicei cu Halloween si cu vrajitoarele este luna. Numele satelitului nostru natural provine din latinescul "luna", o contractie a cuvantului "lucina" si inseamna "a straluci", "a ilumina".

7. Mary: dupa scriitoarea Mary Shelley, autoarea cartii "Frankenstein" si Mary Sanderson, una dintre cele trei surori din "Hocus Pocus". Mary este forma engleza a numelui Maria, un nume de origine ebraica care inseamna "iubita de Dumnezeu, inaltata, eminenta". Este denumirea cea mai frecvent utilizata in lumea occidentala.

8. Mavis: nume inspirat de fiica lui Dracula din seria de filme "Hotel Transylvania". Mavis este un nume francez care inseamna "pasare cantatoare".

9. Sabrina: dupa celebra vrajitoare adolescenta. De origine latina, Sabrina inseamna "cel care locuieste de cealalta parte a granitei", dupa numele raului Severno.

10. Sally: inspirat de personajul Sally, papusa de carpe indragostita de Jack din "Nightmare Before Christmas". Sally este o varianta a numelui ebraic Sarah, care inseamna "printesa".

11. Sarah: dupa una dintre cele trei surori Sanderson din "Hocus Pocus".

12. Selene: Selene inseamna luna si este un nume de fata de origine greaca. Selene are un efect calmant, linistitor, cu o nota de misticism si de magie. Fie ca bebelusul se naste intr-o noapte cu luna plina sau nu, acesta este un nume potrivit pentru orice copil.

13. Wendy: dupa faimoasa vrajitoare prietenoasa din benzile desenate, care a fost prietena lui Casper. Se crede ca Wendy este un nume literar, creat de scriitorul J.M. Barry pentru "Peter Pan", dar este posibil ca acesta sa provina din engleza veche, derivat din Gwendolin, care inseamna "cea cu genele albe", desi se poate traduce si prin "prietenul adevarat".

14. Winnie: inspirat de Winnifred, cea mai mare dintre surorile Sanderson din "Hocus Pocus". Winnifreda provine din germana veche. Wini inseamna "prieten" si fridu, "protectie" sau "pace". Astfel, Winnifred, sau Winnie, pe scurt, un nume compus din cele doua cuvinte inseamna "prieten al pacii".

15. Zelda: Este cea mai mare dintre matusile lui Sabrina, vrajitoarea adolescenta. Zelda este un diminutiv al lui Griselda, care este de origine germana si inseamna "batalie gri".

Nume de baieti inspirate de sarbatoarea de Halloween

20. Bram: dupa scriitorul Bram Stoker, autorul romanului "Dracula". Bram este forma irlandeza a lui Abraham, care inseamna "tatal tuturor natiunilor".

21. Casper: inspirat de celebra fantoma prietenoasa. Casper inseamna "trezorier".

22. Edgar: dupa numele scriitorului Edgar Allan Poe, unul dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai romanului de groaza. Edgar este un nume de origine poloneza, insemnand "cel care isi apara pamanturile cu o sulita".

23. Eduard: inspirat de "Edward Scissorhands" si de Edward Cullen, vampirul protagonist al filmelor "Twilight". Eduard este varianta romaneasca a lui Edward, din engleza veche si inseamna "gardian al bogatiei".

24. Herman: inspirat de tatal familiei Munster. Herman este un nume de origine germanica, insemnand "om al armatei".

25. Igor: este numele dat asistentului unor monstri precum Dracula sau Frankenstein in anumite filme de groaza. Igor este de origine scandinava si este foarte raspandit in Rusia. Inseamna "aparator al zeului Ingwi".

26. Jack: inspirat de personajul principal din "Nightmare Before Christmas". Jack este un nume de origine ebraica cu mai multe semnificatii in functie de etimologie. Pe de o parte, exista cei care considera ca provine din Iacob, in timp ce altii sustin ca este o varianta a lui Ioan. O a treia posibilitate este ca este de origine celtica, insemnand "sanatate".

27. Tim: in onoarea regizorului Tim Burton, ale carui productii sunt terifiante. Tim este prescurtarea numelui Timotei, un nume de origine greaca care inseamna "cinstirea lui Dumnezeu".

28. Victor: In sfarsit, avem un nume inspirat de Victor Frankenstein, omul de stiinta din romanul lui Mary Shelley. Victor este un nume de origine latina a carui semnificatie este "cuceritor, victorios".

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii deosebite Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre