6 pacaleli nevinovate de Halloween

/ / Modificat: 2013-10-02
6 pacaleli nevinovate de Halloween

Halloween este o sarbatoare adorata de copii, intrucat cei mici au posibilitatea de a se costuma, de a colinda si de a participa la petreceri distractive. Chiar daca Ziua Pacalelilor este abia pe 1 Aprilie, nu exista niciun motiv pentru care nu ai putea imprumuta ideea farselor si a insera pacalelile printre activitatile de Halloween. Fa-ti copilul complice si invata-l sa faca cateva farse nevinovate celor dragi, inspirate din tematica acestei sarbatori distractive!

Scheletul din dulap

Confectioneaza impreuna cu copilul un schelet destul de maricel din carton sau din alte materiale, accesorizati-l cu un papion si o palarie si ascundeti-l in dulapul cu haine al taticului sau al altor membri ai familiei. Ascundeti-va prin incapere si urmariti reactia celorlalti, atunci cand deschid usa dulapului. Amuzati-va copios pe seama sperieturii pe care acestia o trag la vederea scheletului!  

Cutia buclucasa

  Niciun membru al familiei nu rezista tentatiei de a se servi dintr-un bol sau cutie plina cu bomboane si acadele! Profitati de aceasta slabiciune pentru a le face o farsa simpatica.

Confectionati o cutie vesel colorata, scrieti si desenati pe ea bomboane si dulciuri. Puneti-i un capac, pe care-l gauriti si acoperiti cu material, astfel incat cei care pica in plasa sa bage mana pentru a lua "dulciuri" din el. Insa in locul bomboanelor, puneti in cutie paianjeni miscatori, serpi gelatinosi si alte figurine infricosatoare, care sa-i determine ca, pe viitor, sa se gandeasca de doua ori inainte de a atenta la cutia cu dulciuri pentru Halloween.  

Cuburile de gheata cu surprize

  Puneti mici paianjeni sau gandacei de silicon sau plastic in fiecare compartiment din punga de gheata. Umpleti-o cu apa si bagati-o la congelator. Dupa cateva ore, oferiti-va sa preparati o bautura speciala membrului casei pe care vreti sa-l pacaliti.

Adaugati cateva cuburi "surpriza" in pahar, apoi serviti-i bautura si urmariti-i reactia, in momentul in care ochii ii vor scapa pe gandaceii sau paianjenii care plutesc pe deasupra, dupa ce gheata se topeste. E o pacaleala nevinovata care va isca hohote de ras!  

Musafirul nepoftit din pat

Una dintre cele mai vechi si nevinovate farse din cate exista si care se potriveste perfect Halloween-ului este ascunderea unor musafiri nepoftiti in pat. Puneti serpi sau paianjeni imensi din silicon sub patura si aranjati apoi frumos patul, astfel incat sa nu se prinda nimeni ca ati "umblat" la el.

Ascundeti-va dupa usa, pentru a surprinde reactia celui care va da patura la o parte si va vedea surpriza care il asteapta. Cu siguranta, ii va pieri rapid somnul sau cheful de relaxare, nu-i asa?  

Delicatesa din farfurie

Distrati-va copios servind mancarea decorata cat mai infricosator in farfurie. Cand se asteapta mai putin, puneti in fata celor asezati la masa platouri cu paianjeni mici de plastic si un sarpe din silicon incolacit, si asteptati reactia. Puteti incerca sa folositi si colorant alimentar negru, pentru a nuanta spaghetele, dar si sa ascundeti printre ele viermisori din jeleu sau alte figurine infricosatoare inspirate din simbolurile Halloweenului.

Casa bantuita de fantome

Fantomele sunt simboluri specifice acestei sarbatori si merita exploatate din plin pentru a pune la cale, impreuna cu cel mic, o pacaleala nevinovata. Luati doua cearsafuri albe, puneti-le pe voi, decupati-le la ochi, iar seara, cand taticul sau alt membru al familiei se uita linistit la televizor, treceti fugitiv, cand unul, cand altul, prin spatele canapelei sau fotoliului, doar cat sa-i atrageti atentia, dar sa nu va vada.

Probabil ca va intoarce capul. In prima faza, va vedea ca nu e nimeni si-si va continua relaxarea in fata televizorului. Mai asteptati putin si treceti iar in fuga, dar de data aceasta, lasati-l sa va vada putin costumati, in trecere. Probabil ca va intui ca voi trebuie sa fiti in spatele acestor misculatii din casa, dar nu inseamna ca nu se va speria un pic si ca nu se va intreba, pentru o clipa, daca nu cumva fantomele chiar exista.

Ce alte pacaleli nevinovate in spiritul Halloweenului mai cunosti, pe care sa le pui in aplicare cu copilul tau? Imoartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii Activitati Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre