Copilului meu nu ii place sportul, cum il incurajez sa faca miscare?

/ / Modificat: 2011-08-10
Copilului meu nu ii place sportul, cum il incurajez sa faca miscare?

sport_activitati_fizica_copii

Activitatea fizica trebuie sa faca parte din viata oricarui copil prescolar pentru o dezvoltare armonioasa. Daca micutului tau nu-i place sportul, ai la dispozitie cateva solutii simple pentru a-l incuraja sa faca miscare.

Cei mai multi copiii dezvolta abilitatile psihice si fizice necesare pentru un sport de echipa pana la varsta de 6-7 ani.

Miscarea si forma fizica nu sunt insa sinonime cu un sport clasic. Mersul pe role sau skateboarding-ul pot fi optiuni la fel de bune pentru copilul tau daca nu-i plac sporturile.

gimnastica_spirit_echipa_copiiDe ce nu vrea sa faca sport?

Sporturile in echipa pot fi un factor de stres important pentru copilul tau, daca nu are abilitati atletice inascute.

Tine cont de faptul ca ritmul de dezvoltare poate fi diferit la copiii de aceeasi varsta.

Daca micutul este prea putin dezvoltat sau prea dezvoltat fata de ceilalti copii de varsta lui, s-ar putea sa nu se simta bine intr-o echipa.

Unele sporturi pot fi prea competitive pentru micutul tau. Daca il obligi sa participe la antrenamente pentru un sport care nu-i face placere, este posibil ca, in timp, sa dezvolte o aversiune fata de sportul respectiv sau fata de activitatea fizica in general.

Nu-l grabi pe micutul tau sa inceapa sa practice un sport de echipa atunci cand el sustine ca nu este inca pregatit.

 

cursuri_inot_siguranta_copiiMiscare fara sporturi de echipa

Chiar si copiii care spun ca nu le place deloc sportul si-ar putea gasi mai tarziu locul intr-o echipa, dar acest lucru nu este absolut necesar pentru ca micutul tau sa aiba parte de cele 60 minute de activitate fizica recomandate zilnic.

Leapsa, mersul pe bicicleta, saritul corzii sau dansul sunt alternative bune pentru activitatea fizica necesara unui prescolar.

Inotul, gimnastica, artele martiale, atletismul sunt alte activitati fizice care l-ar putea stimula pe copilul tau sa faca mai multa miscare.

Daca micutul tau refuza cu inversunare orice fel de activitate fizica, ar putea avea nevoie de un control medical. Durerile usoare musculare sau problemele cu incheieturile ar putea fi simptome ale unei alte afectiuni, care il impiedica pe copil sa se bucure de miscare.

Nu-ti pierde rabdarea cu micutul tau, chiar daca pare ca nu se poate adapta la niciun sport. Poate fi nevoie de mai multe incercari esuate pana va gasi activitatea potrivita pentru el.

Autor: Teodora Gheorghe


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Miscare Activitate fizica prescolari Beneficii sport copii Sport copii Sporturi copii Spirit competitie copii

Articole recomandate

Citeste si despre