Top 3 accesorii necesare copiilor pentru sport

/ / Modificat: 2023-03-29
Top 3 accesorii necesare copiilor pentru sport

Este bine stiut ca activitatile sportive au un efect pozitiv de durata asupra sanatatii. Multe organizatii de sanatate recomanda tuturor sa faca regulat sport, indiferent de varsta. Pentru copii, sportul este necesar nu numai ca o modalitate de relaxare, ci si pentru cresterea imunitatii, a fortei si a rezistentei. Poti opta pentru exercitii in aer liber sau antrenamente la sala de sport. Indiferent de locul pe care il alegi, cei mici vor avea nevoie de anumite accesorii pentru a te asigura ca nimic nu le poate impiedica desfasurarea hobby-ului in cele mai bune conditii. Iata cateva articole pe care le pot folosi la antrenament pentru confortul si protectia lor.

Gentile de sport

O geanta de buna calitate este esentiala pentru orice activitate sportiva la care va participa copilul tau. Fara un rucsac incapator nu va avea in ce sa-si transporte toate hainele de schimb, adidasii, obiectele de igiena sau sticla de apa. Pe piata exista o gama larga de genti din care poti alege, avand diferite dimensiuni si modele, dar cea mai potrivita va fi in functie de cateva caracteristici specifice antrenamentului celui mic. Cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre un brand renumit unde vei gasi mai multe tipuri de rucsacuri cu felurite particularitati. Un rucsac Under Armour poate fi o optiune perfecta datorita diversitatii modelelor si caracteristicilor. Selecteaza geanta in functie de obiectele pe care intentionezi sa le pui in ea. Daca cel mic joaca tenis, va avea nevoie de alt tip de rucsac decat daca ar juca fotbal sau ar face ciclism.

Sticla de apa

Activitatile sportive sunt solicitante si copilul va consuma multa energie in timpul efectuarii lor. Mai mult, acesta se va deshidrata usor daca nu va avea suficienta apa pe durata antrenamentului. Atunci cand e insetat, cel mai bine este sa se poata hidrata la timp si sa aiba propria sticla cu apa. In cazul in care ii lipseste, ar trebui sa aiba acces la o alta sursa de apa in apropiere. Atunci cand alegi o sticla pe care sa o foloseasca o perioada mai indelungata, cauta ceva care sa aiba urmatoarele calitati:

  • Sa fie BPA free - Cunoscut pe deplin sub numele de Bisfenol A, BPA este o substanta chimica industriala inclusa in mai multe produse comerciale, cum ar fi recipientele pentru alimente. Aceasta substanta chimica este foarte periculoasa si poate provoca pe termen lung diferite boli.

  • Sa nu contina alte substante toxice - de exemplu, o buna alegere ar fi cele confectionate din materiale ecologice.

  • Sa fie rezistenta - asigura-te ca alegi un material care nu se sparge usor.

  • Sa poata fi utilizata cu usurinta - o sticla cu o gura larga este mai confortabil de folosit decat una prin care apa va curge mai greu.

Accesoriile pentru protectie

  • Genunchiere si cotiere - sunt benefice pentru ameliorarea durerilor la incheieturi si protejeaza articulatiile fara a restrictiona mobilitatea. Alege aceste accesorii din materiale de calitate superioara care sa permita pielii sa respire si sa se potriveasca perfect dimensiunii bratului sau piciorului. O protectie buna ii va usura copilului antrenamentul si ii va oferi mai multa incredere, sporindu-i astfel performanta.

  • Casca de protectie - casca va fi necesara in cazul in care cel mic s-a decis ca ar vrea sa participe la cursuri de ciclism sau pur si simplu prefera sa mearga prin parc cu rolele, skateboardul sau trotineta. Cand cumperi casca, fii sigur ca se potriveste la fix pe capul copilului. Dupa ce o prinzi, aceasta nu trebuie sa se miste nici sus-jos, nici dreapta-stanga. Coarda trebuie sa fie fixata in jurul capului, dar sa nu exercite o prea mare asupra zonei gatului.

In orice activitate sportiva exista anumite conditii pentru confort si siguranta. Cumparand accesoriile potrivite, copilul tau va avea parte de cele mai placute experinte in timpul antrenamentelor sale preferate.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accesorii copii Sport copii Rucsacuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre