Ce spune Ministrul Educatiei despre inchiderea scolilor din cauza epidemiei de gripa

/ / Modificat: 2019-01-30
Ce spune Ministrul Educatiei despre inchiderea scolilor din cauza epidemiei de gripa

Dupa declararea epidemiei de gripa, specialistii estimeaza ca circulatia intensa a virusului gripal se va manifesta si in luna februarie. In aceste conditii, se poate lua in considerare si inchiderea scolilor.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, spune ca se vor suspenda cursurile doar acolo unde este cazul, iar decizia va fi luata de Inspectoratul scolar impreuna cu Directia de Sanatate.

"Ma asteptam la un absenteism mai mare, ieri am avut 500 si ceva de cazuri de absenteism la scolile din Romania, din doua milioane de elevi, dar nu as vrea sa se considere ca trebuie sa trecem cu usurinta peste această situatie. Acolo unde este cazul copiii pleaca acasa, viata lor este cea mai importanta," a precizat Ecaterina Andronescu, pentru Digi24.

Inspectorul scolar general de la Bucuresti a dispus ca in toate scolile sa existe apa si sapun, aceasta fiind responsabilitatea autoritatilor locale si a directorului unitatilor.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca scolile nu se inchid automat, ci doar daca absenteismul este de peste 20%.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli inchise Epidemie gripa

Articole recomandate

Citeste si despre