Ninsorile inchid scolile din Iasi, marti, 9 ianuarie: "Siguranta trebuie sa primeze"

/ / Modificat: 2024-01-08
Ninsorile inchid scolile din Iasi, marti, 9 ianuarie:

Vremea face prapad in tara. Vortexul polar care traverseaza Romania in aceste zile a adus temperaturi foarte scazute, dar si ninsori puternice. Din cauza conditiilor meteo, toate scolile din Iasi vor fi inchise marti, 9 ianuarie, conform hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

”Astazi au fost probleme mari atat in mediul urban, in municipiul Iasi, dar si pe drumurile din judet. Din pacate, meteorologii ne-au anuntat ca ninsorile vor continua, iar zapada va fi viscolita. In plus, temperaturile vor scadea si mai mult. Urmeaza o perioada geroasa. Am vazut ce s-a intamplat astazi cand orasul a fost paralizat in multe momente. Daca pe strazile principale se circula cu greu, pe arterele secundare era aproape imposibil. Si in judet au fost probleme, fiind afectate foarte multe persoane care fac naveta, inclusiv cadre didactice. 

De altfel, am discutat astazi si cu reprezentantii sindicatelor din invatamant si mi-au confirmat problemele cauzate de zapada si viscol. Siguranta cetatenilor trebuie sa primeze, iar in acest moment nici reprezentantii Primariei Iasi si nici cei ai Consiliului Judetean nu pot garanta ca marti se va putea circula in siguranta, ca elevii nu vor ingheta prin statii sau in mijloace de transport blocate in zapada. De aceea, s-a luat decizia ca scolile sa suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmand a fi decis la nivelul fiecarei unitati de invatamant”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judetului Iasi.

„Avand in vedere conditiile meteo severe cu care ne confruntam, precum si dificultatile intampinate in trafic atat in Municipiul Iasi, cat si in judet, am solicitat, in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta intrunit in aceasta seara, suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant din judetul Iasi, pentru ziua de maine, cu recuperare intr-un program stabilit de CA. A fost adoptata aceasta hotarare. Revenim in scoli incepand de miercuri, 10 ianuarie”, a precizat Luciana Antoci, Inspector Scolar General Iasi.

Luni dimineata, ISJ Iasi a trimis o adresa catre toate unitatile scolare in ceea ce priveste masurile ce pot fi luate pentru eficientizarea desfasurarii activitatii didactice.

 „Noi am trimis o adresa in scoli prin care am solicitat unitatilor sa analizeze foarte bine care sunt masurile cele mai bune pentru a-si desfasura activitatea, fie ca inseamna program sau organizare”, a mentionat Antonina Bliort pentru presa locala. 

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, in cursul zilei de luni dupa amiaza au fost suspendate activitatile de la scolile gimnaziale din Ciurea, Comarna, Draguseni, Dumesti, Draguseni, Crucea, Zmeu, Mironeasa, Miroslava, Cornesti, Mogosesti, Scanteia, Scheia, Sinesti, Garbesti, Valea Lupului, Voinesti, precum si Liceul Tehnologic Agricol din Miroslava.

Lista scolilor ce vor fi inchise marti in judetul Iasi:

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli inchise

Articole recomandate

Citeste si despre