Un primar din Ilfov a umilit o eleva. I-a interzis sa mai urce in microbuzul scolar

/ / Modificat: 2019-10-01
Un primar din Ilfov a umilit o eleva. I-a interzis sa mai urce in microbuzul scolar

Primarul comunei Petrachioaia, judetul Ilfov, a umulit o eleva de 13 ani care a trantit usa microbuzului scolar. A pedepsit-o sa vina 30 de zile pe jos la ore.

Dezvaluirea a fost facuta chiar de diriginta elevei, profesoara de romana, Cristina Tunegaru, pe pagina sa de Facebook.

"O fetita din clasa mea nu mai are voie sa se urce in microbuzul scolar. I-a interzis primarul. Atentie, o fetita de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la scoala singura cand toti ceilalti copii urca in microbuze. Situatia e cel putin revoltatoare," a scris profesoara.

I-au fost adresate injurii rasiale

Aceasta a povestit ce s-a intamplat in acea dupa-amiaza, cand elevii trebuiau sa se intoarca acasa cu microbuzul scolii. La urcarea in masina, eleva de 13 ani a trantit usa, "iar soferul primariei a decis ca cea mai bună lectie pe care i-o poate da e sa-i arunce injurii rasiale ca «cioara», «tiganca jegoasa» si sa o dea jos.

Primarul a aflat ce s-a intamplat, s-a prezentat la scoala si a scos-o pe fetita in fata tuturor si a certat-o pentru fapta sa, spunandu-i ca 30 de zile trebuie sa mearga pe jos la cursuri.

"In ultimele zile, primaria a inceput o campanie de bullying agresiv impotriva micutei, care e acuzata in fata parintilor si a scolii ca prin gestul ei a distrus microbuzul. O fetita de 13 ani a rupt usa microbuzului! Va dati seama ce e in sufletul ei acum, cand toti colegii si parintii o privesc cu suspiciune, totul pentru ca a fost umilita de un sofer rasist, cand primarul ameninta ca va sista traseul tuturor microbuzelor din cauza acestui incident?," se intreaba profesoara.

Primarul s-a razgandit

Dupa ce a vazut amploarea pe care a luat-o cazul Ionelei, primarul Mihai Dobre a precizat ca pana la urma, a revenit asupra deciziei si eleva poate urca, din nou, in microbuz.

"La inchiderea usii, fata a tras intentionat sau foarte tare de usa si s-a rupt sistemul de blocare al usii de jos. Asa spune şoferul, eu nu am vazut. Acesta s-a deranjat si i-a spus copilului sa coboare din masina pentru ca nu respecta regulamentul. Fiecare sofer are un regulament in care se spune sa nu se tranteasca usa, sa se faca liniste si altele," a declarat Mihai Dobre pentru "Adevarul," care a recunoscut ca microbuzul circula in continuare ca, de fapt, nu sistemul de blocare a fost stricat, ci un "plastic."

Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat pentru Edupedu.ro ca institutia s-a autosesizat in cazul elevei de 13 ani.

"Am discutat cu colegii de dimineata, s-a constituit dosar, care este in lucru. Se vor cita partile, adica invatatoarea, scoala, primarul si este posibil sa dispunem o investigatie”, a spus Asztalos, potrivit Edupedu.ro.

Aceasta a mai adaugat ca, in cazul in care se constata discriminare, primarul risca amenda contraventionala, care merge pana la 30.000 de lei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eleva

Articole recomandate

Citeste si despre