O eleva de 17 ani din Vaslui, premianta la scoala, si-a omorat copilul nou-nascut si l-a aruncat in haznaua din curte

/ / Modificat: 2023-09-21
O eleva de 17 ani din Vaslui, premianta la scoala, si-a omorat copilul nou-nascut si l-a aruncat in haznaua din curte

O adolescenta de 17 ani din comuna Dumesti, judetul Vaslui, si-a omorat bebelusul nou-nascut si l-a aruncat in haznaua din fundul curtii. Potrivit vremeanoua.ro, fata era una dintre elevele premiante ale comunei si provine dintr-o familie buna.

Totul a iesit la iveala dupa ce fata a ajuns la spital sangerand

Tanara in varsta de 17 ani, eleva in clasa a XII-a, s-a prezentat, luni, la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, cu sangerari si dureri abdominale puternice. Desi le-a spus parintilor si medicilor ca este virgina, fetei i s-a facut totusi un test de sarcina, iar mai apoi mai multe investigatii care au scos la iveala faptul ca aceasta nascuse recent. Fata nu a mai avut cum sa ascunda cele intamplate, astfel ca a recunoscut, intr-un final, ca nascut acasa in urma cu o saptamana si l-a aruncat in toaleta din curte.

Pe fir au intrat politistii Serviciului Investigatii Criminale si ai Serviciului Criminalistic, care, insotiti de un procuror, au mers la Dumesti.

„In baza sesizarii prin apel la 112, a fost constituita o echipa operativa formata din politisti ai Serviciului Investigatii Criminale si ai Serviciului Criminalistic, care a derulat activitati specifice de cercetare in comuna Dumesti, judetul Vaslui. Urmare a primelor cercetari efectuate, politistii au stabilit ca minora ar fi nascut un fat, in cursul saptamanii trecute, in interiorul unui grup sanitar al unei gospodarii din localitatea sus-mentionata", a transmis IPJ Vaslui.

Anchetatorii au cerut sprijinul primariei Dumesti, pentru a le pune la dispozitie o vidanja cu care sa extraga cadavrul fatului din latrina.

„Cand ne-au spus ca au nevoie de o vidanja, noi ne-am gandit ca tatal fetei a facut ceva, fiind cadru militar la unitatea de la Bacesti. Initial, ne-am gandit ca a furat ceva de pe acolo, vreun incarcator, vreun pistol ceva pe care, ulterior, l-ar fi aruncat in WC pentru a nu fi descoperit. Nu ne-am gandit niciodata ca ar fi vorba despre trupul neinsufletit al unui prunc, mai ales ca aproape nimeni nu stia ca fata este insarcinata”, a declarat un angajat al primariei Dumesti, pentru vremeanoua.ro.

Fata provine dintr-o familie buna si este premianta scolii

Vecinii sunt in stare de soc si spun ca nu se asteptau la un gest atat de terifiant, mai ales ca fata era eleva premianta si provine dintr-o familie buna. Ei spun ca adolescenta se iubea cu un tanar din Rafaila, cu patru ani mai mare decat ea, iar in urma acestei idile a rezultat sarcina.

„Fata provine dintr-o familie foarte buna, linistita, cu parinti care si-au crescut copiii cu drag de carte si cu foarte mult bun simt. Copila a fost printre cei mai buni din clasa in generala, iar la liceu e in prima jumatate. Probabil teama de a fi vorbita de rau a impins-o la un asemenea gest. Cred ca daca discuta mai mult cu mama ei, daca cerea sprijin, nu se ajungea aici. Acum ar fi o greseala uriasa din partea noastra, a comunitatii din Dumesti, sa o aratam cu degetul. Ea trebuie sa constientizeze ceea ce a facut si ajutata sa treaca peste acest moment pentru ca este tanara si are toata viata inainte”, a declarat unul dintre vecinii adolescentei.

Cadavrul bebelusului a fost ridicat si transportat la Serviciul Judetean de Medicina Legala Vaslui pentru efectuarea necropsiei. Aceasta va stabili daca adolescenta a aruncat trupul bebelusului in WC in timp ce traia sau l-a ucis mai intai. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eleva Scoala Nou nascut Mama minora

Articole recomandate

Citeste si despre