Povestea elevei care a devenit mama intre probele de la BAC. Tanara a luat examenul si vrea sa mearga la facultate

/ / Modificat: 2023-07-09
Povestea elevei care a devenit mama intre probele de la BAC. Tanara a luat examenul si vrea sa mearga la facultate

In tara cu cele mai multe mame minore, o eleva de clasa a XII-a a devenit mama chiar in timpul Bacalaureatului. Povestea ei este impresionanta si a ajuns in presa, mai ales ca ultima proba scrisa a sustinut-o de pe patul maternitatii. Absolventa de liceu a dat proba la alegere a profilului in timp ce se afla la spital. Dupa ce a aflat nota de la BAC, tanara mamica este hotarata sa isi continue studiile si chiar are un mesaj pentru alte tinere aflate in situatia ei.

Adolescenta a inceput sa aiba contractii cu putin timp inainte de incheierea probei scrise la matematica, pe data de 27 iunie. A mers la maternitate si, dupa un travaliu de doar doua ore, a adus pe lume un bebelus perfect sanatos. Totul a decurs bine, iar tanara mamica a sustinut cea de-a treia proba scrisa a examenului si ultima, chiar din salonul de la maternitate.

„Am facut o ecografie si doamna doctor a spus ca am inceput sa am dilatatie. La o ora jumatate dupa ce am iesit de la BAC am nascut. Adica am avut doua ore de travaliu. Inainte eram speriata ca nu stiam cat tine. Am avut dureri mari in alea doua ore, dar a trecut foarte repede, iar doamna doctor a fost langa mine si nasterea a decurs bine”, a povestit tanara, pentru Libertatea.

Bebelusul, un baietel, a avut 3,6 kilograme la nastere si a primit nota 9 la scorul Apgar. Cateva zile mai tarziu, tanara mamica si partenerul ei au aflat si ei notele de la BAC. Cei doi au obtinut note de trecere: 6,63 si, respectiv, 6,60. Bebelusul i-a purtat noroc, pentru ca eleva a luat cea mai mare nota dintre cele trei probe chiar la ultima, la care a sustinut examenul din maternitate.

Diriginta si familia au sustinut-o

Adolescenta s-a bucurat de sprijinul dirigintei, care i-a inteles situatia si a fost alaturi de ea. Ceilalti profesori de la clasa nu au stiut despre sarcina, mai ales ca nu a avut burta foarte mare si a fost usor sa o ”camufleze”. Tanara a mai spus ca ar fi ajutat-o sa aiba parte de educatie sexuala, pentru a evita o astfel de situatie. Are si un sfat pentru alte adolescente care se afla in situatia ei si le indeamna sa nu renunte la scoala:

„Sa nu renunte orice ar fi la scoala, copilul, chiar daca vine, nu te opreste din nimic. Eu insarcinata fiind am putut si sa invat, si sa merg la scoala. Doar daca e o sarcina cu probleme cred ca ar fi mai dificil, dar nu trebuie sa renunte la scoala pentru nimic! Sa aiba grija la sanatate, sa verifice mereu sarcina, ca sa fie sigure ca bebelusul e bine. Si orice ar fi, sa nu renunte la scoala!”.

Atat ea, cat si tatal copilului planuiesc sa isi continue studiile si sa mearga la facultate, cu atat mai mult cu cat se bucura amandoi de sprijinul familiilor. Tanara a mai povestit ca ea si iubitul ei au fost speriati la inceput cand au aflat ca urmeaza sa devina parinti, insa in cele din urma familiile lor au inteles situatia si i-au sustinut.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eleva Examenul de bacalaureat

Articole recomandate

Citeste si despre