Crestere alarmanta a cazurilor de Covid in randul copiilor. Bebelus de doua luni, in stare grava la ATI

/ / Modificat: 2021-10-06
Crestere alarmanta a cazurilor de Covid in randul copiilor. Bebelus de doua luni, in stare grava la ATI

Situatia epidemiologica este din ce in ce mai ingrijoratoare in tara noastra. Din pacate, tot mai multi copii ajung la spital in urma infectiei cu coronavirus. La Spitalul de Urgenta pentru copii Iasi, situatia este alarmanta. 

23 de copii infectati cu SARS-CoV-2 au ajuns la Camera de garda, iar numarul pacientilor creste de la o zi la alta. Medicii avertizeaza ca nu mai sunt paturi disponibile. Patru copii sunt internati cu forme grave de COVID-19. Cel mai mic are numai doua luni, relateaza Realitatea PLUS.

40 de minori confirmati cu COVID-19 au ajuns la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului pentru Copii din Iasi, de la jumatatea lunii august pana acum.

"De la inceputul valului patru am inregistrat trei decese. In acest moment avem patru pacienti internati in ATI, unul este intubat, motiv de ingrijorare si sfatuim parintii sa isi vaccineze copiii. Copilul intubat are doua luni, a avut o evolutie ondulanta", a afirmat LAVINIA IONESCU, medic specialist ATI.

"Pe sectia ATI Covid pozitiv avem patru pacienti internati. Pe zona rosie pediatrie 20 de paturi. 23 de pacienti.. pe weekend o afluenta mai mare", a declarat ALINA BELU, managerul Spitalului de Urgenta pentru Copii "SF. Maria".

Taguri Covid-19 copii

Articole recomandate

Citeste si despre