Incepe vaccinarea anti-Covid a copiilor intre 5 si 11 ani. Informatiile pe care trebuie sa le afle toti parintii

/ / Modificat: 2022-01-14
Incepe vaccinarea anti-Covid a copiilor intre 5 si 11 ani. Informatiile pe care trebuie sa le afle toti parintii

Copiii cu varsta cuprinsa inte 5 si 11 ani vor putea fi vaccinti impotriva Covid incepand cu 26 ianuarie, a anuntat Comitetul national pentru coordonarea activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

"Astazi, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu varste intre 5 si 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar in centrele de vaccinare regasite in platforma cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor parintilor sau ale reprezentantilor legali. La acest moment, in platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel national. Vaccinarea se poate realiza si fara programare, prin prezentare directa in cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau in cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic National al Vaccinarilor este optimizat si permite procesarea datelor pentru aceasta categorie eligibila la vaccinare", a precizat CNCAV, intr-un comunicat transmis joi.

In ce conditii se face vaccinarea

CNCAV a facut mai multe precizari cu privire la modul in care se va realiza vaccinarea pentru aceasta categorie de varsta.

  • sunt obligatorii acordarea consimtamantului informat de catre parinti sau de catre reprezentantul legal al minorului si efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile si pe platforma nationala de vaccinare;
  • schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doza, la interval de 21 de zile; administrarea fiecarei doze se efectueaza intramuscular, similar celorlalte grupe de varsta eligibile;
  • daca se initiaza vaccinarea la copiii care implinesc 12 ani intre administrarea celor doua doze, acestia continua schema de vaccinare cu doza pediatrica de 10 micrograme.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Covid-19 copii

Articole recomandate

Citeste si despre