Caz socant in Neamt! Un elev a lesinat in clasa, iar profesorul nu a cerut ajutor medical. Parintii acestuia sunt revoltati

/ / Modificat: 2024-03-27
Caz socant in Neamt! Un elev a lesinat in clasa, iar profesorul nu a cerut ajutor medical. Parintii acestuia sunt revoltati

Un caz revoltator a avut loc la o scoala din Roman, judetul Neamt. Un elev de clasa a treia a lesinat dupa ce a fost scos in fata clasei, iar profesorul de engleza care preda la ora nu a apelat la ajutor medical desi in scoala exista un cabinet.

Totul a iesit la iveala dupa ce parintii copilului, elev al Colegiului Dragos Voda, au facut public evenimentul. Acestia au povestit ca vineri, in timpul orei de engleza, copilulul, elev in clasa a treia, a fost scos in fata clasei pentru ca nu era atent si deranja ora vorbind cu colegul de banca.

“Copilul a primit o pedeapsa disproportionata, umilitoare si neadecvata varstei sale. A fost pus in fata tablei cu spatele la clasa. Mi-a povestit ca i-a fost rusine. Din punctul meu de vedere, a inregistrat un episod de anxietate dupa care i s-a facut rau si a lesinat in fata clasei. Nu i s-a acordat o asistenta medicala de urgenta.”, sustine tatal, revoltat.

Barbatul este revoltat de faptul ca profesorul nu a cerut ajutor medical, desi in scoala exista un cabinet medical.

Profesorul a recunoscut faptul ca elevul a fost scos in fata clasei pentru a nu deranja ora.

“L-am invitat la 30 cm in fata bancii si l-am rugat sa stea in picioare si sa fie atent in continuare, considerand ca in acest mod ii pot atrage atentia mai bine decat am facut-o prin rugaminti”, a spus Bogdan Irimia, profesorul de limba engleza.

Profesorul a mai declarat ca elevul si-a revenit in cateva minute, iar dupa ce s-a terminat ora, invatatoarea l-a intrebat pe elev daca vrea sa fie dus la cabinetul medical, baiatul refuzand. 

Parintii micutului sustin ca dupa acest episod au fost nevoiti sa-l duca la psiholog.

Inspectoratul Scolar a fost, de asemenea, informat despre acest incident si a demarat o ancheta.

Directoarea unitatii de invatamant a declarat ca a inceput si ea o ancheta interna dupa ce a fost instiintata de accident.  

“Domnul profesor s-a asigurat ca elevul este bine, pentru ca a discutat cu el, a vorbit, i-a acordat toata atentia stand la nivelul lui. I-a oferit apa, l-a intrebat daca se simte bine, iar copilul a explicat in fata celorlati elevi de la care am luat si declaratii ca se simte bine.”, a declarat Ioana Roxana Iorga, directoarea colegiului, potrivit stirileprotv.ro.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cazuri copii Elev

Articole recomandate

Citeste si despre