Elevul de 13 ani care a devenit erou. Si-a salvat colegii, dupa ce soferul autobuzului si-a pierdut cunostinta

/ / Modificat: 2023-05-01
Elevul de 13 ani care a devenit erou. Si-a salvat colegii, dupa ce soferul autobuzului si-a pierdut cunostinta

Un copil de 13 ani din SUA, pe nume Dillon Reeves, a devenit erou. Povestea lui a facut inconjurul mapamondului si multa lume l-a felicitat pentru curajul si prezenta de spirit de care a dat dovada intr-o situatie critica. Baiatul a preluat controlul autobuzului scolar cu care calatorea impreuna cu colegii sai si a pus frana, dupa ce soferului i s-a facut rau.

Momentul a fost surprins de camera de supraveghere din autobuz, iar filmarea a fost distribuita intens pe retelele de socializare. Pe imagini se vede cum soferul pare sa se simta sau si incepe sa isi faca vant cu sapca, la un moment dat, dupa care pare sa lesine la volan. Cateva secunde mai tarziu, baiatul de 13 ani vine din spate si apasa cu piciorul pedala de frana, oprind masina. Adolescentul a salvat, astfel, vietile colegilor sai, dar si pe cea a soferului.

Inainte de a-si pierde cunostinta, soferul comunica prin radio, semn ca si-a dat seama ca se simte rau si nu mai poate continua drumul. Totul s-a petrecut in orasul Warren, din statul Michigan, SUA. Autoritatile au transmis ca nimeni nu a fost ranit in timpul incidentului, gratie prezentei de spirit a baiatului de 13 ani. Soferul a fost transportat la spital, unde a primit ingrijiri medicale si a ramas sub observatie, relateaza presa internationala.

„S-a ridicat, a evaluat situatia si a vazut ca soferul a lesinat. Acesta a fost un act extraordinar de curaj. A sarit de pe scaun, si-a aruncat rucsacul jos, a alergat in fata si a apucat volanul si a oprit autobuzul. Actiunile elevului care a ajutat la oprirea autobuzului au facut diferenta astazi si nu as putea fi mai mandru de eforturile sale”, a spus preotul scolii Robert Livernois despre elevul curajos.

Si consilierul orasului Warren, Jonathan Lafferty, a vorbit despre gestul baiatului și a transmis: „Orasul Warren este foarte mandru de eroul nostru din clasa a VII-a, Dillon Reeves! Acest tanar a intrat in actiune cand soferul sau de autobuz scolar s-a confruntat cu o urgenta medicala, oprind autobuzul si evitand ceea ce ar fi putut fi foarte tragic. Suntem foarte mandri de tine pentru actiunile tale eroice!”

Mama baiatului, Ireta Marie, a scris pe Facebook:

„Azi, pe drumul spre casa de la scoala, soferul de autobuz al lui Dillon a lesinat la volan, iar Dillon a sarit in actiune si a oprit autobuzul si a salvat toti copiii de masinile pe care i-ar fi putut lovi in cale! El este EROUL local!”.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Erou Elev

Articole recomandate

Citeste si despre