Un copil testat pozitiv cu COVID nu a transmis virusul, desi a intrat in contact cu 172 de persoane

/ / Modificat: 2020-04-22
Un copil testat pozitiv cu COVID nu a transmis virusul, desi a intrat in contact cu 172 de persoane

Un copil in varsta de noua ani cu COVID-19 nu a transmis virusul, in ciuda faptului ca a luat contact cu mai mult de 170 de persoane, potrivit unor cercetqri care sugereaza ca cei mici nu ar fi distribuitori majori ai noului virus.

Baiatul s-a aflat intr-un grup din care a facut parte si omul de afaceri Steve Walsh, primul britanic testat pozitiv pentru coronavirus, dupa ce a participat la o conferinta de vanzari in Singapore, in ianuarie, scrie The Guardian.

Baiatul a intrat in contact cu 172 de persoane

Walsh a transmis infectia in timpul unui sejur la schi, la o cabana, in statiunea Contamines-Montjoie din regiunea Haute-Savoie, unde s-a mai aflat un grup de adulti britanici si o familie de cinci persoane.

Majoritatea oaspetilor de la cabana au luat virusul, insa o ancheta a Ministerului Sanatatii Publice din Franta a descoperit ca baiatul nu l-a transmis niciunuia dintre fratii sai, nici altcuiva, in ciuda faptului ca a intrat in contact cu 172 de persoane, toate fiind in carantina, ca masura de precautie.

Un raport privind ancheta, publicat de Clinica de Boli Infectioase descrie modul in care testele au aratat ca baiatul este infectat cu Sars-Cov-2, cu gripa, dar si cu un virus specific racelii. In timp ce ambii fratii au luat de la el gripa si virusul de raceala, niciunul nu s-a infectat cu coronavirus.

De ce nu a transmis baiatul coronavirusul

"Un copil co-infectat cu alte virusuri respiratorii, a mers la trei scoli in timp ce era simptomatic, dar nu a transmis virusul, sugerand o potentiala dinamica de transmitere diferita la copii," a declarat Kostas Danis, epidemiolog la Public Health France, pentru AFP.

Baiatul a avut doar simptome usoare si, la testare, s-au constatat niveluri de virusi abia detectabili. Se presupune ca datorita nivelul scazut de infectie, virusul nu s-a transmis si la alte persoane.

Cercetatorii cred ca, de obicei, cei mici au simptome usoare si pot transmite coronavirusul mult mai putin decat adultii infectati. "Copiii ar putea sa nu fie o sursa importanta de transmitere a acestui nou virus," spun acestia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Om de afaceri Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre