Un baietel de trei ani a supravietuit doua zile in padure. Spune ca l-a pazit un urs

/ / Modificat: 2019-01-28
Un baietel de trei ani a supravietuit doua zile in padure. Spune ca l-a pazit un urs

Un baietel de trei ani a supravietuit doua zile in padure, la temperaturi sub zero grade. Casey Hathaway din Carolina de Nord le-a povestit politistilor ca a fost ajutat de un urs „prietenos”, care a stat tot timpul langa el, potrivit serifului Chip Hughes, citat de CNN.

Casey se juca impreuna cu alte doua rude in curtea strabunicii sale, dar nu a intrat in casa odata cu ceilalti. Familia sa l-a cautat timp de 45 de minute inainte de a suna la 911 (n.r. Numarul de Urgente din SUA), potrivit CNN.

Echipe de cautare si salvare din tot statul s-au reunit imediat pentru a infrunta terenul inselator si temperaturile scazute in speranta de a-l gasi pe Casey. FBI, NCIS, zeci de voluntari si US Marine Corps s-au alaturat, de asemenea, efortului de a-l gasi pe baiat, a declarat Hughes.

Autoritatile au folosit elicoptere, drone si unitati K-9, a declarat directorul departamentului de gestionare a situatiilor de urgenta din Craven County, Stanley Kite. Scafandrii au evaluat, de asemenea, iazurile din apropiere, a relatat WTVD.

Casey a fost blocat in conditii atat de proaste incat voluntarii au fost refuzati de la cautare. Hughes a declarat ca echipa sa era ingrijorata de "frigul extrem", deoarece temperaturile au scazut aproape de zero grade, dar, in ciuda tuturor obstacolelor, l-au gasit. In a treia zi, echipa de cautare au ajuns intr-un loc in care au putut sa-l auda pe copilul de 3 ani strigand dupa mama sa, a spus Hughes. Micutul era infrigurat, dar in viata, iar acesta spune ca un urs i-a tinut „companie”.

„A facut un comentariu despre faptul ca avea un prieten in timp ce se afla in padure - prietenul sau era un urs", a declarat luni, pentru CNN, primarul David McFadyen, de la biroul serifului din Craven County. „La spital a inceput sa vorbeasca despre ce s-a intamplat in padure si a spus ca a avut un prieten care era un urs cu el in timp ce era in padure."

McFadyen a spus ca exista ursi in padurile din Craven County, dar nu exista nicio proba care sa dovedeasca faptul ca unul era cu Casey. Tot ceea ce conteaza, a spus McFadyen, este ca ceva a fost acolo pentru a-l consola in cele trei zile.

„Suntem foarte bucurosi ca a avut parte de acest tip de confort. Au fost conditii foarte dure acolo. In prima noapte temperaturile au coborat pana la -6 grade Celsius, iar in a doua noapte a si plouat”, a spus el.

  • Surse: cnn.com, theguardian.com, timesnownews.ro
  • Foto: cnn.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Copil pierdut

Articole recomandate

Citeste si despre