Opt frati tinuti de parinti nemancati, murdari si dezbracati, luati de autoritati. "Nu a murit niciunul. De ce i-au luat?"

/ / Modificat: 2019-03-13
Opt frati tinuti de parinti nemancati, murdari si dezbracati, luati de autoritati.

Opt frati dintr-o localitate vasluiana, cu varste cuprinse intre doua luni si 15 ani, au fost luati de autoritati si dati in plasament.

Autoritatile au decis sa ii ia de langa parinti dupa ce au vazut ca imparteau impreuna cu parintii o singura camera, intr-o casa insalubra.

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui sustin ca fratii erau murdari, flamanzi, dezbracati si deseori primeau corectii fizice din partea parintilor.

"I-am gasit pe copii intr-o mizerie de nedescris. Umbland prin frig, fara haine si fara incaltaminte, nemancati, plini de paduchi si piscati de purici, cu infectii netratate. Nu aveau nimic de mancare, iar ca sa amorteasca gerul din incapere, parintii dadeau foc hainelor murdare si rupte", au declarat reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului, pentru Libertatea.

Bebelusul avea vanatai pe corp

Potrivit acestora, de agresivitatea mamei nu a scapat nici bebelusul de doua luni, care avea vanatai pe corp.

"In timpul vizitei, mama s-a purtat agresiv cu sugarul: l-a zdruncinat, l-a aruncat pe pat, il tinea ca pe un obiect in brate, punandu-i viata in pericol," sustin reprezentantii DGASPC Vaslui.

Autoritatile sustin ca parintii, Ovidiu Mititelu si Valerica Mandache, primesc 2.600 de lei lunar din pensia de handicap a tatalui si din ajutoare sociale. Parintii nu au inteles, insa, de ce au ramas fara copii.

"N-a murit niciun copil. De ce ni i-au luat? Noi pentru ce mai traim? O sa ne spanzuram amandoi," au spus acestia pentru Libertatea.

349 de copii din judetul Vaslui au fost, anul trecut, victime ale abuzurilor de orice fel. La nivel national, numarul se ridica la 7815, in prima jumatate a anului, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei.

In judetul Vaslui, 86% din copiii abuzati, exploatati ori neglijati provin din mediul rural, iar 156 din totalul celor ajunsi in 2018 in atentia autoritatilor statului au varsta sub 10 ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii abuzati

Articole recomandate

Citeste si despre