Medicul Adrian Streinu-Cercel: Viata ar putea reveni la normal la inceputul lunii iunie

/ / Modificat: 2020-03-30
Medicul Adrian Streinu-Cercel: Viata ar putea reveni la normal la inceputul lunii iunie

Romania este la un pas de "scenariul 4" cu 2000 de cazuri de imbolnaviri de COVID-19, iar specialistii se pregatesc pentru 1.000 de cazuri inregistrate intr-o singura zi, in contextul in care numarul persoanelor testate va creste.

In aceste conditii, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, estimeaza ca viaĊ£a romanilor ar putea reveni la normal peste doua luni, adica la inceputul lunii iunie.

"Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, ma intereseza sa nu vad pacienti imbolnaviti. Daca ei se imbolnavesc, vreau sa vad doar formele usoare. Daca oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauza de 10 saptamani dupa care ne putem relua viata. Categoric, la inceputul lunii iunie s-ar putea relua activitatea," a declarat profesorul Streinu Cercel, potrivit Antena 3.

Cand va putea fi folosit vaccinul

Medicul a vorbit si despre vaccinul experimental adus din Marea Britanie. 

"In luna octombrie vor iesi primele rezultate, iar in 5-6 luni vom avea vaccinul," a precizat Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a explicat faptul ca unul dintre scenariile luate in calcul este acela ca in urmatorul an de zile 80% din populatia de 19 milioane de locuitori a Romaniei ar trebui sa faca infectia cu coronavirus.

In opinia acestuia, varful epidemiei va fi dupa Paste, "cand românii se vor reuni in familii pentru petrecerea sarbatorii, dar ca nu ar trebui sa faca asta fiindca cea mai vulnerabila parte din societate sunt varstnicii, in randul carora infectia cu COVID 19 poate fi fatala."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adrian streinu cercel Iunie Coronavirus Vaccin

Articole recomandate

Citeste si despre