Facebook ia masuri. Vrea sa interzica postarile anti-vaccinare

/ / Modificat: 2019-02-15
Facebook ia masuri. Vrea sa interzica postarile anti-vaccinare

Facebook vrea sa limiteze raspandirea postarilor anti-vaccinare si cauta masuri in acest sens.

Facebook si Google au fost atentionate de senatorul american Adam Schiff, printr-o scrisoare publica, cu privire la raspandirea curentului prin care parintii sunt indemnati sa nu isi vaccineze copiii, prin intermediul platformelor celor doua companii, informeaza news.ro.

Facebook a raspuns la aceasta interpelare si a transmis ca, in prezent, analizeaza situatia si evalueaza mai multe masuri pe care ar putea sa le ia pentru a limita raspandirea curentului anti-vaccinare.

Ce masuri va lua Facebook

Printre acestea s-ar putea numara, conform oficialilor Facebook, limitarea sau eliminarea completa a acestui tip de continut din recomandarile care apar in diverse sectiuni ale retelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate.

Facebook va incerca sa afiseze continut de calitate si informatii venite din surse care au autoritate in domeniu, in locul postarilor anti-vaccinare.

Google, care a nu oferit inca un raspuns oficial, a luat deja anumite masuri impotriva manipularilor pe tema vaccinarii. Au fost penalizate unele clipuri de pe YouTube care raspandeau informatii false, inclusiv pe tema vaccinarii si diverse alte postari care promiteau leacuri-minune pentru afectiuni foarte grave.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Facebook Vaccinare

Articole recomandate

Citeste si despre