Ajutor pentru parinti. Plansul bebelusului descifrat cu ajutorul inteligentei artificiale

/ / Modificat: 2019-07-02
Ajutor pentru parinti. Plansul bebelusului descifrat cu ajutorul inteligentei artificiale

O echipa internationala de cercetatori a dezvoltat un program bazat pe inteligenta artificiala care poate sa descifreze nevoile indicate de plansul bebelusilor, precum foamea, schimbarea unui scutec murdar si durerea.

Cercetatorii spun ca programul vine in sprijinul parintilor si poate face distinctia intre plansul normal, provocat de foame sau nevoia de contact fizic, si cel special, cauzat de diferite boli sau dureri, scrie Mediafax.

Cum functioneaza programul

Sistemul, pus la punct de cercetatori de la Institute of Electrical and Electronics Engineers, o asociatie mondiala de ingineri cu sediul la New York, SUA, si de la Chinese Association of Automation din China, foloseste algoritmi de recunoastere automata a vorbirii, aceeasi tehnologie utilizata pentru conceperea asistentilor virtuali folositi de companii precum Google si Amazon, pentru a detecta si interpreta diferitele caracteristici ale plansetelor bebelusilor.

Oamenii de stiinta au folosit un proces numit "detectare comprimata" - care reconstruieste semnale bazate pe date incomplete - pe care l-au aplicat pentru a recunoaste si clasifica caracteristicile plansetelor, pentru a determina motivul acestora si cat de urgenta este nevoia respectiva.

Instrumentul nu este util doar pentru parinti, dar el poate fi folosit de angajatii din sistemul de sanatate care se ocupa de ingrijirea bebelusilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plans bebelus Plans bebelusi Tipuri plans bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre